Menu
Manchester United kan få britisk eier igjen om Jim Ratcliffe gjør alvor av interessen for å kjøpe klubben. Foto: Dave Thompson, AP / NTB

Ineos-sjef Ratcliffe vil kjøpe Manchester United

Den britiske milliardæren Sir Jim Ratcliffe, sjef for kjemigiganten Ineos, har erklært sin interesse for å kjøpe fotballklubben Manchester United.

Av NTB | 17.01.2023 18:45:51

Økonomi og næringsliv: Ratcliffe, som ifølge flere medier er Storbritannias rikeste mann, er fra Manchester-området. Han var United-supporter i oppveksten og heier fortsatt på laget. Nå har han gjennom firmaet gitt Glazer-familien beskjed om at han er interessert i å overta United.

– Vi har formelt meldt oss på i prosessen, sier en Ineos-talsperson ifølge Sky News.

Den amerikanske Glazer-familien har eid Manchester United i 17 år, men er upopulære eiere blant klubbens tilhengere. I fjor meldte de at klubben er til salgs.

Han uttrykte interesse også da Chelsea i fjor skulle få ny eier fordi sanksjonene etter Russlands invasjon i Ukraina gjorde det umulig for Roman Abramovitsj å fortsette. Budet på 4,25 milliarder pund nådde ikke opp, og et amerikans konsortium ledet av Todd Boehly overtok Chelsea.

– Styret vil vurdere alle strategieske alternativer, deriblant nye investeringer i klubben, salg eller andre transaksjoner, het det i en uttalelse.

Det har vært rapportert interesse fra mulige kjøpere i USA, Midtøsten og Asia, men Ineos er først ute med formelt å bekrefte interesse.

Nå avdøda Malcolm Glazer kjøpte United i 2005 for 790 millioner pund.

Ratcliffe har gjennom Ineos investert mye i idrett allerede. Profflaget i sykling som bærer bedriftens navn har gjennom mange år vært av de mest suksessrike, og han eier også den franske fotballklubben Nice og sveitsiske Lausanne.

Glazer-familien eier også NFL-laget Tampa Bay Buccaneers. I november meldte de at salg av United kunne være aktuelt.

(©NTB)

Flere nyheter: