Menu
Sist Modi var i Russland var i 2019. Mye har skjedd siden den gang. Her fotografert sammen med Putin under et toppmøte i Kirgisistan 13. juni 2019. Foto: Grigory Sysoyev / Sputnik / Kreml / AP / NTB

Indias statsminister i Russland – første besøk siden Ukraina-krigen

Indias statsminister Narendra Modi er på besøk i Russland for første gang siden den russiske invasjonen av Ukraina i februar 2022.

Av NTB | 08.07.2024 14:33:52

Krig og konflikter: – Jeg ser fram til å gjennomgå alle aspekter av det bilaterale samarbeidet med min venn president Vladimir Putin og dele perspektiver på ulike regionale og globale spørsmål, sa Modi da han ankom Moskva mandag ettermiddag.

– Vi ønsker å spille en støttende rolle for en fredelig og stabil region, sa han videre.

Moskva-besøket er en krevende balanseakt for Modi, som prøver å opprettholde Indias langvarige forhold til Russland samtidig som han jobber for tettere bånd med Vesten.

Russland er fortsatt en nøkkelleverandør av billig olje og våpen til India, men Kremls isolasjon fra Vesten og blomstrende vennskap til Kina har påvirket samarbeidet med inderne.

Vestlige makter har de siste årene også dyrket forholdet til India, som anses som en skanse mot Kina og dets økende innflytelse i Asia og Stillehavet. Samtidig har de lagt press på landet om å distansere seg fra Russland.

Sist Modi var i Russland, var i 2019. To år senere var han vertskap for Putin i New Delhi, kun noen uker før den russiske invasjonen av Ukraina.

India har ennå ikke eksplisitt fordømt den russiske invasjonen og har avstått fra å stemme på FN-resolusjoner som sensurerer Russland.

(©NTB)

Flere nyheter: