Menu
IMF-direktør Kristalina Georgieva (t.v.), her med USAs finansminister Janet Yellen, sier hun er sikker på at amerikanerne ikke vil misligholde statsgjelda. Yellen har advart om at statskassa kan gå tom 1. juni, med mindre Kongressen og president Joe Biden blir enige om å ta opp mer statslån. Foto: Shuji Kajiyama / Pool via AP / NTB

IMF-sjefen er sikker på at USA ikke vil misligholde statsgjelden

Det internasjonale pengefondets administrerende direktør Kristalina Georgieva sier hun er trygg på at USA ikke vil misligholde statsgjelda.

Av NTB | 24.05.2023 16:08:54

Politikk: Det pågår samtaler mellom USAs president Joe Biden og lederne i Kongressen om å heve gjeldstaket, slik at landet kan ta opp flere lån. Om ikke det såkalte gjeldstaket heves, kan statskassa gå tom 1. juni. Det vil i så fall få omfattende konsekvenser for verdensøkonomien.

Den siste runden med samtaler endte tirsdag uten håndfaste resultater, men Georgieva sier hun likevel er sikker på at partene vil finne en løsning.

– Historien forteller oss at USA vil flørte med muligheten for mislighold … men at det i ellevte time blir en løsning, og jeg er sikker på at vi vil se det forløpe seg igjen, sa Georgieva onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: