Menu
Norges Sander Sagosen er ikke fornøyd med IHFs planlagte koronaregler under VM. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

IHF avviser kritikken av koronagrep under VM: – Pandemien må stadig tas på alvor

Mange håndballstjerner har reagert på et opptrappet testregime for korona foran VM i håndball. Kritikken avvises av Det internasjonale håndballforbundet (IHF).

Av NTB | 05.01.2023 16:16:45

Medisin og helse: – IHF har mottatt informasjon fra flere land om at det er oppstått flere smittetilfeller under vennskapsturneringer, skriver pressemedarbeider i forbundet, Kristin Burr, i en mail til danske Ritzau.

Burr peker på omikronvarianten XBB.1.5, den samme som har fått flere land til å kreve koronatest ved innreise fra Kina, som bidragsytende til de skjerpede koronareglene under mesterskapet.

– Det viser at pandemien stadig må tas på alvor, fortsetter IHF-representanten.

IHF har gjort det klart at VM-deltakerne, både spillere og ledere, skal koronatestes før de ankommer sin base i Sverige eller Polen. Deretter venter nye testrunder før hovedrunden og kvartfinalene.

Ved en positiv prøve venter fem dagers karantene i isolasjon. For å komme ut av den situasjonen, kreves en negativ test.

Burr kan også opplyse om at IHF har utstasjonert helsepersonell ved de ulike spillestedene som løpende skal vurdere om retningslinjene skal oppdateres.

De skjerpede reglene, som skiller seg fra de nåværende reglene i resten av samfunnet, har fått mange til å reagere.

– Vi har alltid hatt et fokus mot å holde folk friske. Det kommer vi til å fortsette med. Men personlig synes jeg det er idiotisk at vi skal spille et mesterskap og ikke følge de reglene som er i samfunnet ellers, sa Norge-stjernen Sander Sagosen til NTB onsdag.

– Det er mye som kan skje, blant annet falske positive tester som kan gjøre at folk havner i isolasjon. Jeg ønsker et rettferdig mesterskap, fortsatte Sagosen.

(©NTB)

Flere nyheter: