Menu
Mikael Stahre er sparket av Sarpsborg 08. Her fra tiden i Sarpsborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB

IFK Göteborg sparket tidligere Sarpsborg-trener: –Jeg ligger ikke i fosterstilling

Den svenske fotballklubben IFK Göteborg har valgt å avslutte samarbeidet med hovedtrener Mikael Stahre (47).

Av NTB | 08.03.2023 12:25:40

Sport: Klubben opplyser om beslutningen i en pressemelding på sine nettsider. Stahre kom til IFK fra Sarpsborg i 2021 og er en kjenning i norsk fotball.

– Jeg er ikke lei meg, jeg har ingen angstfølelse. Jeg er litt frustrert. Jeg står rakrygget, har vært med på det her noen ganger før. Jeg har blitt sparket tidligere. Det er ikke veldig morsomt, men jeg ligger ikke i fosterstilling, sa Stahre under et pressetreff i Göteborg onsdag.

Göteborg-klubben har den norske trioen Anders Trondsen, Eman Markovic og Elias Hagen i sin spillerstall.

Den svenske treneren har måttet tåle mye kritikk. Laget tapte nylig 0-4 for IFK Norrköping i den svenske cupen og røk på 1-2-tap mot byrivalen GAIS tidligere i turneringen. Tidligere spillere har også kritisert treneren.

Stahre forteller at han er skuffet over beslutningen, men at det er slik fotballen er.

– Slike saker pleier å sive ut. Det kommer ikke som et lynnedslag fra klar himmel. Jeg har vært med lenge i denne bransjen og vet hvordan det fungerer, sa han.

Stahre har en lang karriere som fotballtrener og var inne i sin andre periode som sjef for «blåvitt». Tidligere trente han dem i perioden 2012 til 2014.

– Denne her gangen hadde jeg sett meg lengre i «blåvitt». Jeg er en karrieremann. Det her oppholdet har ikke vært min sluttdestinasjon som trener, men jeg hadde gjerne vært her ett år til, la Stahre til.

47-åringen er nok mest kjent for det norske folk for sin tid Sarpsborg 08. Han ledet klubben til 12.-plass i Eliteserien før han flyttet hjem til Sverige for igjen å ta styringen over IFK Göteborg.

– Mikael har lag ned enormt mye tid og energi for at laget skal lykkes, og det takker vi ham for. Men for å få mest mulig ut av troppen vår, kreves det nå en forandring, sier direktør Håkan Mild i en pressemelding.

Etter Stahres avskjedigelse er det klubbens assisterende trenere Alexander Tengryd og William Lundin som leder laget til ny hovedtrener er på plass.

(©NTB)

Flere nyheter: