Menu
Anders Besseberg ble mandag tiltalt for grov korrupsjon. Foto: Berit Roald / NTB

IBU etter Besseberg-tiltale: – Har jobbet tett med Økokrim

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) sier de har samarbeidet tett med Økokrim før det ble tatt ut korrupsjonstiltale mot Anders Besseberg.

Av NTB | 17.04.2023 11:34:12

Sport: Besseberg var president i IBU fra 1992 til 2018. Han trakk seg fra vervet etter anklager om korrupsjon og brudd på dopingbestemmelsene. Etterforskningen mot ham har pågått i flere år, og mandag tok Økokrim ut tiltale mot ham for grov korrupsjon.

«Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) og den uavhengige integritetsenheten (BIU) tar meldingen fra Økokrim til etterretning om at Anders Besseberg, tidligere IBU-president, er tiltalt for anklager om grov korrupsjon», heter det i uttalelsen.

«IBU og BIU har jobbet tett med Økokrim i denne komplekse og langvarige saken og vil fortsette å tilby sin fulle og ubetingede støtte for å komme fram til en løsning», står det videre.

IBUs styre nedsatte i november 2018 en ekstern revisjonskommisjon (ERC) for å gjennomføre en fullstendig etterforskning av anklagene mot Besseberg. Den var uavhengig av politiets arbeid.

Videre heter det at BIU skal fortsette jobben ERC har startet på.

(©NTB)

Flere nyheter: