Menu
FOTO: Peter Gupta / Filmhimmelen AS

«Hvem drepte Tina?» ble lansert i dag

I seks år har produsent og regissør Bjørn Eivind Aarskog arbeidet med kilder og vitneutsagn knyttet til det uoppklarte drapet på Tina Jørgensen. I dag lanseres dokumentarserien «Hvem drepte Tina?»

Av Egil M Solberg | 17.03.2023 21:50:46

Dokumentarserie: Tina Jørgensen ble funnet drept i en kum ved Bore kirke høsten 2000. Etterforskningen har ført til syv mistenkte, seks siktede, én tilståelse, men ingen tiltalte.

I seks år har produsent og regissør Bjørn Eivind Aarskog arbeidet med kilder og vitneutsagn knyttet til det uoppklarte drapet. Arbeidet har resultert i serien «Hvem drepte Tina» som nå kan sees på www.HvemDrepteTina.no.

Serien inkluderer utforskning av nye ledetråder tett inntil dagens premiere.

For få dager siden fikk vi en vesentlig utvikling i saken, sier Bjørn Eivind Aarskog, og fortsetter:

– Saksdokumentene angir et vitne som er på vei hjem alene fra byen og går over broen der Tina forsvant bare 5-8 minutter før Tina. Plutselig kommer det en rød bil opp ved siden av henne, muligens en Toyota Corolla 1995 modell.

– Saksdokumentene angir ikke noe om hvem mannen i den røde bilen kan være. Vi mener denne observasjonen kan knytte seg til én bestemt person som var i nærheten av åstedet da drapet ble begått og oppsøkte derfor dette vitne for nye opptak til serien i forrige uke, sier Aarskog.

Aarskogs forrige serie, Hvem drepte Birgitte? ledet til at politiet fikk inn mange nye tips i Birgitte-saken.

Drivkraften bak Hvem drepte Tina? er den samme – et ønske om å bidra til at det kan komme inn nye tips i den uoppklarte drapssaken:

– Min motivasjon for å gå inn i dette materialet er et håp om at serien kan medvirke til at det kommer nye tips som kan bidra til en oppklaring, slik det gjorde etter lanseringen av serien om drapet på Birgitte Tengs, sier Aarskog.

Om «Hvem drepte Tina?»

Tina Jørgensen (20) forsvinner på vei hjem fra Stavanger sentrum, 24. september 2000. Fem uker senere leder et væpnet ran politiet til Bore kirke, der de ved en tilfeldighet åpner en avløpskum og finner Tina.

Hun er flyttet 30 km fra der hun forsvant. Ranerne blir raskt mistenkt for drapet. Etter hvert mistenker politiet også flere andre, deriblant en sex-overgriper – Johny Vassbakk – som i oktober 2022 ble tiltalt for å ha drept Birgitte Tengs og siktet for drapet på Tina Jørgensen.

6. februar 2023 ble Vassbakk dømt til 17 års fengsel for drapet på Birgitte Tengs. Saken er anket. Siktelsen for drapet på Tina ble 14. februar henlagt av Riksadvokaten på bevisets stilling.

Hvem drepte Tina? er inspirert av forfatter og gravejournalist Erlend Frafjords bok Da Tina ble drept. Serien bygger på politiets dokumenter i saken og presenterer en rekke upubliserte opptak.

Relevante fagpersoner og eksperter bidrar med innsikt. I tillegg til Erlend Frafjord medvirker psykologspesialist Svein Øverland, advokat Atle Helljesen, advokat Arvid Sjødin, vitner og nære venninner av Tina Jørgensen samt en rekke aktører fra politiets etterforskning av drapet.

Flere nyheter: