Menu
Produkter fra Mondelez vil i tiden framover ikke være tilgjengelig for de reisende med Hurtigruten. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Hurtigruten boikotter Mondelez-produkter

Søndag har enda et selskap bestemt seg for å boikotte Mondelez. Denne gangen er det Hurtigruten som skal slutte å bruke varer fra produsenten.

Av NTB | 11.06.2023 13:48:58

Økonomi og næringsliv: – Hurtigruten Norge har besluttet å boikotte Mondelez og er i gang med den praktiske gjennomføringen av å få fjernet produktene fra våre skip. Vi vil ikke handle varer av aktører som bidrar inn i Russlands krig mot Ukraina, skriver administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge i en epost til NRK.

Boikotten bredte om seg lørdag da en rekke større selskaper satte salget av Freia-produkter på pause. Bakgrunnen er at Freias morselskap Mondelez er svartelistet av Ukraina for å opprettholde sin virksomhet i Russland.

I en pressemelding som ble sendt ut fredag, forsvarer Mondelez virksomheten i Russland.

– Som mange andre selskaper har vi opprettholdt en begrenset virksomhet i Russland. Men vi har avsluttet kapitalinvesteringer og reklame, og vi har hele tiden fordømt den brutale krigen samtidig som vi har bidratt til å opprettholde matforsyningen gjennom produktene våre, heter det i pressemeldingen.

Flere nyheter: