Menu
Hubert Hurkacz tok en sterk seier over Andrej Rublev i Shanghai Masters. Foto: Andy Wong / AP / NTB

Hurkacz tok Shanghai-tittelen etter tennisthriller – puster Ruud i nakken

Hubert Hurkacz vant en jevnspilt finale mot Andrej Rublev i Shanghai Masters og sikret sin sjuende tittel på ATP-touren i tennis.

Av NTB | 15.10.2023 13:12:24

Sport: Kampen måtte avgjøres i tiebreak etter et meget tett tredjesett. Hurkacz var sterkest der og avgjorde med 10-8 på sin tredje matchball i tiebreaket. Finalen varte i to timer og ni minutter.

Polakken hadde også en god åpning og vant åpningssettet 6-3. Rublev slo tilbake i andresettet og brøt motstanderen på første mulighet. Dermed endte også det settet 6-3, men i russisk favør.

Tredjesettet ble langvarig og jevnt, og begge spillere holdt egen serve til 6-6. Hurkacz hadde matchball på 5-4, men Rublev fikk avverget den og sikret tiebreak.

I tiebreaket startet russeren best, og han hadde også matchball med ledelse 6-5. Men Hurkacz var seiglivet og vendte kampen til sin fordel. Til slutt feilet Rublev i egen serve, og da var kampen tapt.

Seieren i Shanghai sender Hurkacz opp i ryggen på Casper Ruud på 2023-rankingen som avgjør hvem som får spille sesongfinalen i Torino i november.

Årets åtte beste herrespillere kommer med der, og per nå er Ruud nummer ti og Hurkacz nummer elleve på lista. De har henholdsvis 2795 og 2775 rankingpoeng. Det skiller 315 poeng fra 8.-plasserte Holger Rune ned til Ruud i skrivende stund.

(©NTB)

Flere nyheter: