Menu
Journalister i streik utenfor kontorene til lokalavisa Austin American-Statesman i Texas. Foto: Eric Gay / AP / NTB

Hundrevis av amerikanske journalister i streik

Journalister i en rekke lokalaviser i USA gikk ut i streik mandag for å kreve ny ledelse og en slutt på kostnadskuttene i landets største aviskonsern, Gannett.

Av NTB | 06.06.2023 09:48:52

Økonomi og næringsliv: Streiken er organisert av fagforeningen NewsGuild-CWA og rammer aviser i minst sju delstater, deriblant storaviser som Arizona Republic og Palm Beach Post. Gannett sier streiken ikke vil ramme nyhetsdekningen. I to av avisene er det også streik tirsdag.

Bakgrunnen er at hele styret i Gannett ble gjenvalgt på konsernets generalforsamling, tross at fagforeningen hadde bedt aksjonærene kaste styreleder Mike Reed. Reed har ledet konsernet siden 2019, og i perioden har mange journalister mistet jobben og flere aviser blitt nedlagt. Store kostnadskutt for å betjene gjeld har blant annet ført til at mange ansatte fikk redusert pensjon.

Gannett eier blant annet riksavisa USA Today i tillegg til mer enn 200 lokalaviser i hele USA. NewsGuild hevder arbeidsstyrken i konsernet har blitt redusert med 47 prosent på bare tre år.

(©NTB)

Flere nyheter: