Menu
Utenriksminister Anniken Huitfeldt under pressekonferanse om at ektemannen har handlet aksjer i norske, børsnoterte selskaper mens hun har vært utenriksminister. Foto: Annika Byrde / NTB

Huitfeldts ektemann solgte alle aksjene 22. august

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) ba sin ektemann 22. august om å selge alle børsnoterte aksjer han hadde kjøpt. Salgene ble gjort samme dag.

Av NTB | 30.08.2023 14:24:55

Økonomi og næringsliv: Onsdag ble det kjent at Huitfeldt kan ha vært inhabil i saker på grunn av ektemannens aksjekjøp Ektemannen har kjøpt og solgt aksjer, inkludert aksjer i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen, mens Huitfeldt har vært utenriksminister.

Etter råd fra Utenriksdepartementet ba utenriksministeren 22. august ektemannen om å selge alle de børsnoterte aksjene, noe han gjorde samme dag, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding.

Informasjon om selskaper som mannen har eid aksjer i, er offentliggjort.

På en pressekonferanse sa Huitfeldt at ektemannen kjøpte og solgte aksjer i norske børsnoterte selskaper til store verdier, samtidig som hun var utenriksminister.

– Noen av aksjene er i selskaper som har ligget på mitt bord i utenriksdepartementet eller som regjeringsmedlem.

Hun sier hun inntil nylig ikke har vært kjent med omfanget eller hvilke aksjer han har handlet i.

– Det burde jeg visst, sa Huitfeldt.

– Lovavdelingen konkluderer med at så lenge jeg ikke kjente til hvilke aksjer mannen min eide, kunne hans eierskap og min eventuelle inhabilitet ikke ha påvirket mine vurderinger. Om jeg har vært inhabil vil det derfor ikke ha påvirke gyldigheten av beslutninger jeg ha truffet eller vært med på å treffe, sier utenriksministeren.

(©NTB)

Flere nyheter: