Menu
Utenriksminister Anniken Huitfeldt sto ikke på Finansdepartementets liste over personer med innsideinformasjon. Foto: Annika Byrde / NTB

Huitfeldt sto ikke på Finansdepartementets innsidelister

Ektemannen til utenriksminister Anniken Huitfeldt handlet lakseaksjer, men hun sto ikke på Finansdepartementets liste over personer med innsideinformasjon.

Av NTB | 31.08.2023 17:14:32

Politikk: Etter at ektemannen Ola Flems aksjehandel ble kjent onsdag, har det dukket opp spørsmål rundt hvilke saker Huitfeldt (Ap) har hatt innsideinformasjon imens hun har sittet i regjering.

Ifølge en oversikt som E24 har fått tilgang til, sto Huitfeldt ikke på Finansdepartementets liste.

Navnelisten viser til hvilke personer som fikk tilgang til informasjon fra departementet i sakene om grunnrenteskatt på landbasert vindkraft og havbruk i forbindelse med statsbudsjettet for 2023.

Onsdag ble det kjent at Huitfeldts ektemann har handlet aksjer i blant annet våpenprodusenten Kongsberggruppen og i flere lakseselskaper.

Avisen har spurt Utenriksdepartementet om hvilke saker Huitfeldt står oppført på innsidelister i. UD opplyser at Huitfeldt var oppført på innsidelisten til Statsministerens kontor. I en artikkel i Dagens Næringsliv i fjor framkom det at alle statsråder var oppført på denne listen.

(©NTB)

Flere nyheter: