Hugo Vetlesen gratuleres av lagkameratene i Brugge med scoringen som ga 1-0-seier over PAOK i conferenceligaens kvartfinale. Foto: Geert Vanden Wijngaert, AP / NTB

Hugo Vetlesen matchvinner for Brugge i conferenceligaen

Hugo Vetlesen scoret vinnermålet allerede i det 6. minutt da Brugge slo greske PAOK 1-0 i første kvartfinale i conferenceligaen.

Av NTB | 11.04.2024 23:23:00

Sport: Nordmannen fikk ballen rett innenfor 16-meterstreken etter en fin kontring. Han dempet pasningen fra Ferran Jutgla og skjøt lavt i hjørnet.

Brugge slo ut Molde i forrige runde, men det kunne ikke berge jobben til trener Ronny Deila. Det er Nicky Hayen som har overtatt ansvaret og som ledet laget til en prestasjon som burde gitt mer enn ett måls margin.

Brugge hadde sjanser nok til å score flere mål, og blant annet misset Thiago et straffespark i det 78. minutt. Raphael Onyedika ble felt av keeper Dominik Kotarski etter å ha blitt satt opp av Antonio Nusa. Målvakten revansjerte seg ved å redde med beina.

– Jeg skal være ærlig og si at jeg ikke er fornøyd med resultatet. Jeg merket også skuffelse i garderoben, og det er fint. Vi skal spille vårt spill i Belgia. Vi kommer ikke til å gå i skyttergravene for å forsvare 1-0, sa Hayen på pressekonferansen.

Vetlesen ble byttet ut i det 73. minutt. Samtidig kom Nusa inn for Brugge.

I returkampen må Brugge greie seg uten spissen Thiago og stopperne Maxim De Cuyper og Brandon Mechele. De fikk gule kort torsdag.

Ollie Watkins og John McGinn ga hjemmelaget to måls ledelse, men midtstopper Bafode Diakités redusering ga gjestene håp foran returkampen hjemme i Frankrike.

– Det var litt skuffende å slippe inn mål helt mot slutten, men det var viktig å vinne så vi reiser til Frankrike med ledelse. Vi jobbet hardt for det, sa Watkins til TNT Sports.

Før reduseringen hadde Emiliano Martínez i Aston Villa-målet stått for flere fine redninger. Villa var eneste engelske lag av fem som vant sin europacupkamp denne uka.

Kostas Fortounis, Stevan Jovetic og Chiquinho scoret for Olympiakos.

I Tsjekkia ble det 0-0 mellom Viktoria Plzen og italienske Fiorentina.

Aston Villa måtte nøye seg med 2-1-seier over Lille etter å ha ledet 2-0 til det 84. minutt i en kamp med norsk dommertrio ledet av Espen Eskås.

Olympiakos ledet 3-0 over Fenerbahçe midtveis i 2. omgang, men så reduserte gjestene fra Tyrkia to ganger ved Dusan Tadic (straffe) og Irfan Can Kahveci. Dermed er det full spenning igjen.