Menu
Skuespiller Hugh Grant har saksøkt Murdochs britiske aviser for hacking og ulovlig avlytting av hans telefon. Han har gått til sak sammen med prins Harry, som også har vært offer for det samme. Foto: Fredrik Persson / Scanpix Sverige / NTB

Hugh Grant får saksøke Murdoch-avisene for noen hacking-påstander – men ikke alle

Retten vil ta hensyn til noen av påstandene om avlytting fra skuespiller Hugh Grant, men ikke alle, når rettssaken mot Murdoch-avisene begynner i Storbritannia.

Av NTB | 26.05.2023 11:48:56

Kriminalitet og rettsvesen: Den britiske skuespilleren, kjent for romantiske komedier som «Notting Hill» og «Love Actually», kan rettsforfølge enkelte påstander mot mediemogulen Rupert Murdochs aviskonsern i Storbritannia, News Group Newspapers, men ikke alle, ifølge britisk Høyesterett.

Dommer Timothy Francourt skriver i en kjennelse fredag at noen av påstandene i Grants søksmål ble sendt inn for sent og dermed ikke vil bli vurdert i hans søksmål med prins Harry, som pågår i britiske rettsinstanser i disse dager.

Ifølge Grant skal avisens journalister ha brukt private etterforskere til å avlytte fasttelefonen hans, og de skal ha plassert både avlytting- og sporingsenheter i huset og bilen hans. Han hevder også at etterforskere ansatt av avisen brøt seg inn i huset hans for å skaffe privat informasjon om ham.

Murdoch-avisene benekter påstandene. Under en høring i april prøvde de å svekke kravet fra både Grant og prins Harry ved å sette spørsmålstegn ved hvorfor de ikke gikk til sak tidligere. Dommeren har bestemt at spørsmålet om hvorvidt søksmålet ble brakt for sent, må avgjøres i retten.

News of the World ble nedlagt som følge av ulovlig metodebruk. Det skjedde etter at det ble kjent at de også hacket seg inn på telefonsvareren til drepte Milly Dowler (13) og ofre og pårørende etter terrorangrepet i London 7. juli 2005.

News Group har tidligere inngått forlik i over 1000 avlyttingsskandaler, og prins Harry har tidligere hevdet at selskapet i all hemmelighet inngikk et slikt forlik med hans bror prins William i 2020.

Både Grant og prins Harry har gått til sak mot Murdoch-avisene for hacking og ulovlig avlytting av mobiltelefoner og andre ulovlige handlinger de hevder ble begått mot dem på vegne av tabloidavisen The Sun.

Grant har tidligere saksøkt aviskonsernet for ulovlig avlytting fra den nå nedlagte avisen News of the World, en sak som endte i et forlik i 2012. Avisen, en søsteravis til The Sun, avlyttet telefonsvarerne til både kongelige, fotballspillere, politikere og skuespillere.

(©NTB)

Flere nyheter: