Brann jubler for scoringen til Joachim Soltvedt under eliteseriekampen mot Vålerenga. Foto: Javad Parsa / NTB

Høydramatisk da Brann brøt barriere mot Vålerenga

Brann greide å snu oppgjøret mot Vålerenga og vant til slutt 2-1. Det var første gang bergenserne vant på Vålerengas «nye» hjemmebane.

Av NTB | 08.10.2023 21:32:42

Sport: Siden VIF flyttet inn i sin egen storstue på Oslo Øst i 2017 hadde Brann aldri klart å vinne mot erkerivalen i hovedstaden. Den rekken ble stoppet søndag.

Et formsterkt Brann forlenget istedenfor seiersrekken sin til sju strake kamper i Eliteserien, og overtar 3.-plassen fra Tromsø på tabellen. Begge lagene ligger på 48 poeng, men bergenserne har bedre målforskjell.

– Jeg synes ikke vi var helt der oppe i dag. Det var en første omgang som var litt seigt fra oss. Vi skapte egentlig ingenting, men så fikk vi en sjanse litt av det blå, sa Ulrik Mathisen til TV 2 etter kampen.

– Alt i alt synes jeg det er fortjent til oss, la han til.

Vålerenga på sin side klarer ikke å kvitte seg med nedryksstriden med det første. Nedrykkskonkurrentene HamKam, Haugesund, Stabæk og Aalesund vant alle sine kamper.

VIF ligger på 12.-plass og har tre poeng ned til Sandefjord på direkte nedrykksplass.

Tross nederlaget kom likevel hjemmelaget best igang da Andrej Ilic satte inn kampens første mål før sju minutter spilt. Christian Borchgrevink fant serberen foran mål, og sistnevnte traff godt på volley. Ballen gikk rett på Mathias Dyngeland, men Brann-keeperen feilberegnet og greide ikke å holde ballen ute fra nettmaskene.

Etter halvtimen spilt var lagene like langt da Frederik Børsting fant veien til mål. Gjestene spilte seg vakkert gjennom Vålerenga-forsvaret, og alene med keeper var Børsting sikker.

Venstrebacken Joachim Soltvedt sendte Brann i føringen tolv minutter etter hvilen. 28-åringen fikk tid til å fyre av et skudd som gikk via Borchgrevink og i nettmaskene.

Da det gjensto 25 minutter av oppgjøret kom Vålerenga på en kjempekontring. Mohamed Ofkir spilte fri Henrik Bjørdal alene med keeper, men rett på utsiden av 16-meteren ble han dyttet av Bård Finne.

Branns toppscorer fikk direkte rødt kort for å stoppe kontringen, og Brann måtte fortsette kampen med ti mann. Åtte minutter senere ble også VIF redusert til ti spillere da Simen Juklerød stoppet Mathisen med en halv banehalvdel for seg selv.

– Det er klart at det hjalp oss. De hadde kjørt kampen med en mann mer. Jeg skulle gjerne ha kommet alene med keeper og scoret, men når han tar meg og får et rødt kort er det greit, sa Mathisen om utvisningen.

VIF-backen var på banen i kun to minutter. Det var hans andre utvisning denne sesongen.