Viktor Hovland er ute av US Masters etter en usedvanlig svak andrerunde. Foto: Ashley Landis / AP Photo / NTB.

Hovland ute av US Masters etter marerittstart på andre runde

Den norske golfstjernen Viktor Hovland fikk det tøft i andre runde av US Masters fredag kveld.

Av NTB | 13.04.2024 04:23:00

Sport: Oslo-gutten lå på delt 17. plass etter åpningsdagen. Starten på dag to var svært dårlig.

Hovland startet runden med bogey, før han fulgte opp med en uhyre sjelden trippelbogey på hull to. Han gikk så på par på neste hull, før han røk på en dobbeltbogey og bogey på hull fire og fem.

Hull seks til tolv endte med par, men etter to bogeys og en dobbeltbogey på de seks siste hullene, endte 26-åringen ifølge NRK med sin verste runde i en profesjonell turnering en 80-runde i European Open i 2018.

Fredagens fadese endte runde to på 81 slag, og dermed ble det ny bunnotering for nordmannen. Cuten endte på seks slag over par, to slag for lavt for Hovland, som endte åtte over.

Amerikanerne Scottie Scheffler, Bryson DeChambeau og Max Homa leder turneringen etter fredagens spill på seks under par. Nærmest er danske Nicolai Højgaard, som ligger fire under par.

Scheffler står med to seirer og én annenplass på sine tre siste turneringer. Amerikaneren har vært i kjempeform siden i fjor høst, og mange har holdt ham som favoritt.

Regjerende mester Jon Rahm har heller ikke fått noe god start på turneringen. Etter to runder ligger han fem slag over par på en delt 44. plass.