Menu
Viktor Hovland tapte åpningskampen sin i matchplayturneringen i Austin. Foto: Eric Gray / AP / NTB

Hovland tapte for Kuchar i matchplay i Austin

Viktor Hovland måtte gi tapt for amerikaneren Matt Kuchar i første runde i matchplayturneringen i Austin. Duellen ble avgjort etter 17 hull.

Av NTB | 23.03.2023 00:04:04

Sport: Da ledet den amerikanske veteranen med tre hull vunnet og bare ett hull igjen å spille om.

Matt Kucar er ingen hvem som helst når det gjelder matchplay. Han har nå vunnet 35 kamper og har bare Tiger Woods foran seg med 36 seire når det er snakk om mann mot mann dueller på golfbanen.

Viktor Hovland fikk en svært dårlig start. Han tapte det første hullet med fem slag mot motstanderens fire på par-fire-hullet. På det neste hullet var spillerne nærmest identiske med utspillene sine, men nordmannen var rundt 15 meter lenger oppe på fairwayen. På greenen derimot brukte Kuchar bare ett slag, mens Hovland brukte to.

På det tredje hullet havnet Hovland ute i rouffen på utslaget sitt og havnet i en sandbunker på innslaget. Dermed ga han opp hullet ettersom motstanderen trengte to putter på å vinne hullet.

Det fjerde hullet ble delt, mens nordmannen slo tilbake på det femte hullet med en birdie. På det sjette, par-fem-hullet, fikk den amerikanske veteranen problemer og røk på en bogey, mens Hovland satte sin birdie. Dermed var det bare ett slag opp for 25-åringen fra Ekeberg.

Det sjuende hullet ble delt. Hovland var heldig som også klarte å dele det åttende. Hovland hadde en kantruller for å utligne på det niende hullet, men ballen ville ikke.

Han slo derimot til med en par det neste hullet og Kuchar røk på en bogey, dermed var duellantene like langt. Kuchar hadde derimot marginene på sin side da han chippet inn en birdie fra utenfor greenen på det 11. hullet. Hovland på sin side misset sin birdieputt.

På det lange 12. hullet var nordmannen uheldig med innspillet sitt. Han måtte droppe og klarte ikke få ballen nær nok. Kuchar hadde nok en chipp som sneiet hullkanten og han gikk opp i en ledelse to opp.

Hovland slo tilbake på det 13. hullet med en flott birdie. Etter to delte hull klarte Kuchar birdie på det 16., mens nordmannen ikke klarte å svare. Det 17. hullet tapte han også.

Torsdag møter Hovland sørkoreaneren Kim Si-woon fredag. Kim slo amerikanske Chris Kirk i sin kamp i gruppe 8.

(©NTB)