Menu
Viktor Hovland slet med puttene i første runde i PGA-turneringen i Charlotte. Foto: Stephen B. Morton, AP / NTB

Hovland slet med puttene – gikk åpningsrunden på par

Viktor Hovland ligger beskjedent plassert etter første runde av PGA-turneringen i Charlotte i North Carolina. Han gikk på par etter trøbbel med nærspillet.

Av NTB | 05.05.2023 01:14:11

Sport: – Jeg slo bra fra tee, og det er frustrerende at det ikke ble bedre enn par. Spillet burde holdt til bedre enn det. Tre tre-putter holder ikke, sa Hovland til Discovery etter runden.

Han fikk en dårlig start med bogey både på 1. og 3. hull og var fortsatt to slag over par etter elleve spilte hull. Da så det ut til å løsne, og han greide birdie på tre av de fire neste hullene.

Etter å ha rullet inn birdieputter på 12., 14. og 15. hull var han ett slag under par og betydelig bedre plassert.

En ny bogey fulgte på 17. hull. Dermed var han over par og falt til en foreløpig delt 76.-plass. Han fikk iallfall en opptur med birdie på dagens siste hull og kunne signere for en 71-runde. Da han var ferdig, holdt det til delt 55.-plass.

Trøbbel med putteren karakteriserte runden. På 7. hull hadde Hovland en god eaglemulighet, men måtte nøye seg med par. Han skuslet bort mange birdiesjanser også.

– Egentlig har nærspillet mitt blitt bedre. Jeg hadde mange gode putter, men de gikk ikke inn. Det er noen småting jeg må ordne opp i, så kan det fort bli en lav runde.

Tommy Fleetwood fra England leder etter en runde på 65 slag.

Han hadde en god birdiesjanse også på 16. hull, da innspillet la seg en meter fra hullet, men han måtte putte tre ganger før ballen gikk inn, dermed bogey.

– Jeg hadde litt problemer med farten på greenene. Mange så raskere ut enn de var, så jeg slo for kort. Jeg puttet ikke bra i forrige turnering heller, men i dag startet iallfall puttene på linja, sa Hovland til Discovery.

(©NTB)