Menu
Viktor Hovland (t.v.) og Ludvig Åberg har tatt med seg storformen inn i Ryder Cup. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB

Hovland og Åberg med rekord i Ryder Cup – Europa leder overlegent etter dag to

Viktor Hovland og Ludvig Åberg spilte briljant golf sammen og utklasset stjerneduoen Brooks Koepka og Scottie Scheffler i Ryder Cup. Europa leder 9,5 mot 2,5.

Av NTB | 30.09.2023 12:12:41

Sport: Den skandinaviske duoen leverte varene fra start, og allerede etter elleve hull var kampen avgjort. Da ledet Hovland og Åberg med ni hull, og dermed kunne ikke amerikanerne ta igjen forspranget.

– Jeg var veldig sliten i går kveld, og jeg kjente det da jeg våknet i dag også, det var tunge bein. Så det var godt å bli ferdig med denne matchen på hull 11, så kan vi slappe av litt og støtte de andre gutta, sa Hovland til Viaplay.

Seiersmarginen er den største i en enkeltkamp siden det ble innført 18-hullskamper i 1961. Tidligere bestenotering for Europa – seier etter 13 hull – er gjort to ganger, i 1985 og 1993.

– Den rekorden der tror jeg aldri kommer til å bli slått. Det har ikke skjedd i single heller. Det har aldri skjedd før, og det skjer aldri igjen, sa Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen.

– Det er selvfølgelig deilig å vinne med ni og sju, men det er bare ett poeng. Forhåpentlig får de andre gutta vunnet sine kamper også, sa nordmannen.

– Det vil ta en stund å beskrive denne formiddagen. Men jeg og Viktor gjorde det vi hadde pratet om. Åpenbart møtte vi ikke de sterkeste spillerne akkurat i dag, men det er fantastiske motstandere, sa Åberg.

Europa ledet Ryder Cup med 6,5 poeng mot amerikanernes 1,5 etter fredagens åtte kamper. Lørdag fortsatte den blå dominansen med uforminsket styrke, og dermed styrer europeerne mot en klar seier.

I den siste foursomekampen sikret Max Homa og Brian Harman ett poeng for USA med seier over Shane Lowry og Sepp Straka. Dermed leder Europa 9,5-2,5 halvveis på dag to.

Første lag til 14,5 poeng vinner Ryder Cup. USA vant i Wisconsin for to år siden, og Europa jakter dermed revansj i årets turnering i Roma.

Senere lørdag spilles det fourball, mens det søndag skal spilles tolv singlekamper.

To amerikanere, Tom Kite og Fred Couples, har avgjort singlekamper etter elleve hull, men de ledet da med åtte hull. Hovland og Åbergs seiersmargin er altså den største i historien.

Ikke bare spilte Hovland og Åberg kanonbra i duellen mot Koepka og Schauffele lørdag. Rory McIlroy og Tommy Fleetwood slo amerikanerne Jordan Spieth og Justin Thomas, mens Jon Rahm og Tyrrell Hatton vant en jevn kamp mot Patrick Cantlay og Xander Schauffele.

(©NTB)

Flere nyheter: