Menu
Viktor Hovland havnet i trøbbel da ballen endte i bunkeren på det 16. hullet under finalerunden i PGA-mesterskapet. Foto: Eric Gay / AP / NTB

Hovland nær golfbragd – håvet inn over 16 millioner kroner

Viktor Hovland var ett slag bak Brooks Koepka etter halvspilt sisterunde i det prestisjetunge PGA-mesterskapet i golf, men spilte seg bort på det 16. hullet.

Av NTB | 22.05.2023 06:59:04

Sport: 25-åringen endte til slutt to slag bak turneringsvinner Koepka. Han delte 2.-plassen med amerikaneren Scottie Scheffler.

Plasseringen er karrierebeste for Hovland i en majorkonkurranse, og den ga ham påfyll med 1,54 millioner dollar i premiepenger. Summen tilsvarer 16,75 millioner kroner.

Oslo-mannen startet søndagens finalerunde ett slag bak Koepka på den svært krevende Oak Hill-banen. Han var med i seierskampen helt fram til hull 16.

– Jeg var ganske uheldig på hull 16, men jeg føler fortsatt ikke at jeg ga det bort. Brooks (Koepka) spilte skikkelig bra golf i dag, sa Hovland i et intervju sendt på Viaplay.

På det 18. og siste hullet reddet han 2.-plassen ved å ta sin femte birdie for dagen.

I alt står Hovland bokført med nesten 18,3 millioner dollar i innspilte prispenger. Det vil si 195 millioner kroner.

Koepka hadde fra før vunnet en majorturnering fire ganger. PGA-mesterskapet vant amerikaneren også i 2018 og 2019.

Der traff ikke Hovland rent nok, og ballen føk rett inn i kanten av bunkeren. Konsekvensen ble at han måtte droppe ballen og spille seg inn til en dobbeltbogey.

Hovland endte på totalt sju slag under par etter fire runder. Han kan vise til tre titler på PGA-touren, men har aldri gått til topps i en major (US Masters, PGA-mesterskapet, US Open og British Open).

(©NTB)