Viktor Hovland sliter i US Masters. Foto: Ashley Landis / AP Photo / NTB.

Hovland med marerittstart på andre runde i US Masters – trippelbogey på hull to

Den norske golfstjernen Viktor Hovland har på ingen måte fått den starten han ønsket på andre runde av US Masters fredag kveld.

Av NTB | 12.04.2024 21:03:41

Sport: Etter åtte hull står Oslo-gutten med to bogey, én dobbeltbogey og én trippelbogey. Med ett slag under par på første runde, ligger nå 26-åringen plutselig seks slag over par. Det holder til en foreløpig delt 57.-plass.

Hovland startet runden med bogey, før han fulgte opp med en uhyre sjelden trippelbogey på hull to. Han gikk så på par på neste hull, før han røk på en dobbeltbogey og bogey på hull fire og fem. Hull seks, sju og åtte endte med par.

Ifølge NRK er Hovland sin verste rundescore i en profesjonell turnering en 80-runde i Porsche European Open tilbake i 2018. Fortsetter fredagens marerittrunde utover natten på samme vis, står den «rekorden» for fall.

Hovland er også på vei mot å misse cuten. Ifølge PGA ligger den nå an til å endte på fire slag over par.

Amerikaneren Bryson DeChambeau leder på sju slag under par, mens landsmennene Scottie Scheffler og Max Homa følger ett slag bak.

Scheffler står med to seirer og én annenplass på sine tre siste turneringer. Amerikaneren har vært i kjempeform siden i fjor høst. Det fører også til at mange holder ham som favoritt.

Regjerende mester Jon Rahm har heller ikke fått noe god start på turneringen og ligger på tre slag over par.