Menu
Viktor Hovland slår ut i PGA-turneringen på Pacific Palisades-banen. Foto: Ryan Kang / AP / NTB

Hovland med godkjent åpningsrunde – likt med Tiger Woods

Viktor Hovland gikk to slag under par på første runde i PGA-turneringen i Pacific Palisades, hvor Tiger Woods er medarrangør.

Av NTB | 17.02.2023 02:25:33

Sport: Hovland er på delt 26.-plass etter en runde med fire birdier og to bogeyer. Det ville vært bedre om han hadde vært litt mer venn med hullkantene.

Golflegenden Tiger Woods spiller sin første PGA-turnering på sju måneder, og han er likt med Hovland etter en runde på 69 slag. Han var over par inntil han fikk inn birdier på 16., 17. og 18. hull.

Woods skadd beina stygt i en bilulykke for to år siden, rett etter det årets turnering i Pacific Palisades, og det har gjort at han har spilt svært få turneringer siden da.

– Beina er blitt mye bedre de siste månedene. Nå er det mest ankelen jeg sliter med, sa 47-åringen før turneringen.

– Jeg ville ikke være med om jeg ikke trodde at jeg kunne vinne.

– Det er første runde hvor jeg har kjent at endringene jeg har gjort begynner å synes litt. Det satt fortsatt ikke helt, og det var noen dårlige slag her og der, men jeg ser stor forbedring, sa han til Discovery.

– Jeg misset mange greener, men jeg tjente litt rundt greenen, og jeg har mye mer selvtillit.

Hovland startet på det 10. hullet. Han åpnet med en bogey, men fulgte opp med birdie på de to neste hullene. Han gikk i ball med den spanske verdenseneren Jon Rahm og amerikanske Patrick Cantlay. De to gikk de fem første hullene to slag under par.

På de fire neste ble det par for spilleren fra Ekeberg i Oslo, før han fikk birdie på det 17. hullet. De to han spilte med fikk også birdie på hullet og gikk opp i delt ledelse med tre slag under par.

Hovland fikk en bogey på det sjette hullet, mens Rahm stakk fra til fem slag under par og gikk til minus seks på hullet etter med en lang putt. Hovland lå tre meter unna hullet, men klarte bare par.

Nordmannen klarte derimot birdie på det nest siste hullet for dagen.

Max Homa og Keith Mitchell er i delt ledelse etter hver sin 64-runde (sju slag under par), ett slag foran Rahm og Harris English. Både Homa og Mitchell gikk siste halvdel av runden fem under par.

Hovland har fokusert treningen sin rundt nærspillet. Nå begynner han å få lønn for strevet.

Rahm fikk en bogey på det 15. hullet, men slo tilbake umiddelbart og var noen få centimeter unna å sette «hole in one» på det neste hullet. Mens Rahm fulgte opp med flere birdier, slet både Hovland og Cantlay med å klare par på hullene.

(©NTB)

Flere nyheter: