Viktor Hovland har fått en frisk start på PGA-turneringen i South Carolina. Foto: Jae C. Hong / AP Photo / NTB.

Hovland med drømmespill i South Carolina – i foreløpig ledelse etter første runde

Viktor Hovland har startet PGA-turneringen i South Carolina på sju slag under par etter sin første runde. Nordmannen ligger foreløpig i ledelsen.

Av NTB | 13.04.2023 23:44:09

Sport: Hovland startet på hull 10 og slo fire strake hull på par, før han vartet opp med en birdie på hull 14. Birdie ble det også på hull 16 og 17.

Den andre halvdelen ble ikke noe dårligere da Ekeberg-gutten leverte birdie på hull 3, 5, 8 og 9, i tillegg til par på de resterende hullene.

Det sender nordmannen rett opp på en foreløpig 1.-plass på sju slag under par etter ferdigspilt runde. Amerikanske Brian Harman følger ett slag bak.

Det samme gjelder amerikaneren Jimmy Walker og engelske Aaron Rai, som også ligger seks slag under par, men som ikke fikk spilt runden ferdig ettersom spillet ble stoppet på grunn av mørkets frambrudd.

Totalt seks spillere skal derfor spille ferdig sin første runde når turneringen fortsetter fredag morgen.

Hovland kommer fra kjempesuksess i US Masters, hvor han endte som nummer sju, seks slag bak den spanske vinneren Jon Rahm. Det er karrierebeste for Hovland i den svært prestisjetunge turneringen.