Menu
Viktor Hovland hadde hendene full av premier søndag. Foto: Charles Rex Arbogast, AP / NTB

Hovland med banerekord og karrierens største seier: – Vanskelig å ta det innover seg

Viktor Hovland satte ny banerekord på ni slag under par og vant den andre turneringen i PGA-sluttspillet i golf. Det ga en premie på vel 38 millioner kroner.

Av NTB | 21.08.2023 07:44:36

Sport: Nordmannen gjorde ti birdier og endte 17 slag under par totalt. Den amerikanske verdenseneren Scottie Scheffler kunne frata nordmannen seieren, men han rotet seg bort i avslutningen.

Hovland brukte 61 slag på søndagens runde. Det er banerekord i Olympia Fields sør for Chicago.

– Det skjedde så fort at det er vanskelig å ta det innover seg. Det er dritkult. Jeg hadde en sjanse til å vinne forrige uke med en dårlig start, og likevel greide jeg å kjempe meg tilbake i seierskampen. Jeg kom inn i denne turneringen med en litt annen tankegang. Jeg trengte ikke å presse så mye, sa Hovland til Discovery.

– De siste ni hullene er noe som bare skjer. At det klikket så mye, var heftig, sa han.

– Viktor slo meg bare kort og godt etter en fantastisk runde, sa Scheffler.

– Det nytter ikke å gjøre noe med 61 (runden til Hovland), sa Matt Fitzpatrick.

Med seieren får Hovland også en premiesjekk på 38 millioner kroner. Hovland har vunnet én annen PGA-turnering denne sesongen. Det var Memorial Tournament, som legenden Jack Nicklaus arrangerer. Også den ga en utbetaling på vel 38 millioner kroner.

På hull 14 bommet han på utslaget og lå i det tjukke gresset, men med et fantastisk slag la han ballen under en meter fra hullet. Det ga rundens sjuende birdie.

– Hva er det han driver med? Det er på grensen til ulovlig, det der, utbrøt Discovery-kommentator Per Haugsrud.

Det gjenstår én turnering i PGA-sluttspillet. Den går av stabelen kommende uke. I den turneringen starter spillerne med minusslag etter hvilken plassering de har på sammenlagtlisten på PGA-touren denne sesongen. Vinneren stikker av med 18 millioner dollar (om lag 190 millioner kroner).

Hovland vil starte på annenplass i den turneringen etter storspillet i helgen. Han vil starte to slag bak verdensener Scheffler.

Hovland startet med birdie på hull én, tre og fem og var på det tidspunktet bare to slag bak teten. På hull sju ble det bogey etter å ha vært i trøbbel, men han slo hardt tilbake med birdie på hull ti, elleve og tolv.

I etterkant fulgte han opp med birdie på hull 15, 17 og 18. Det gjorde at han tok seg forbi Scheffler, som hadde ledet store deler av den siste runden.

(©NTB)