Menu
Viktor Hovland har fått sving på spillet i Florida. Foto: John Raoux / AP / NTB

Hovland leder i Florida etter storspill: – Tilbake der jeg vil være

Viktor Hovland (25) har for alvor koblet seg på i seierskampen i Arnold Palmer Invitational. En sterk lørdagsrunde gjør at han topper PGA-turneringen.

Av NTB | 04.03.2023 23:35:31

Sport: Golfstjernen holdt seg til kun 66 slag og spilte seg til seks birdier på Orlando-banen i Florida. Det gjør at han i øyeblikket er i delt ledelse med amerikaneren Scottie Scheffler.

Duoen er ett slag foran Tyrrell Hatton (England) og Kurt Kitayama (USA). Sistnevnte er blant spillerne i toppsjiktet som ikke er ferdigspilt for dagen og ligger best an til å kunne jekke Hovland ned fra førsteplassen.

Uansett vil nordmannen ta del i søndagens seiersjakt.

– Jeg er tilbake der jeg vil være, sa Hovland etter runden, ifølge Discovery.

25-åringen åpnet med en birdieputt på første hull. De resterende fem kom på 4., 12., 13., 14. og 16. hull. Særlig slaget som ga Hovland delt ledelse og hans tredje strake birdie, var utsøkt. Da traff han koppen stående i bunkeren.

– Det var et perfekt slag. Det var den første greenen jeg bommet på, og det var et kort bunkerslag som var vanskelig. Jeg har jobbet hardt med de slagene, så det var deilig å klare det, mente han selv etterpå.

Hovland kunne avsluttet tredjerunden med nok en birdie. Ballen rullet mot hullet, men stoppet opp like utenfor. Han er åtte slag under par etter tre av fire runder.

Fredag fikk nordmannen inn en hole-in-one. Den bragden har han i alt klart fire ganger på PGA-touren, og ingen har gjort det oftere enn ham siden starten av 2021/22-sesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: