Menu
Viktor Hovland sikret en perfekt start for Europa i Ryder Cup fredag. Foto: AP /Andrew Medichini / NTB.

Hovland-kunst bidro til drømmestart for Europa – ydmyket amerikanerne i Ryder Cup

Viktor Hovland innledet Ryder Cup med et kunstslag. Deretter slo han ballen rett i en plastpose, før han bidro til å sikre Europa en drømmestart.

Av NTB | 29.09.2023 12:13:51

Sport: Hovland spilte sammen med svenske Ludvig Åberg i foursome-kampene som innleder prestisjetunge Ryder Cup fredag morgen. Duoen var med i den andre av fire kamper, og spillerne slo annenhver gang på samme ball.

Da det var unnagjort etter 15 hull (4 & 3) ble det seier til den norsk-svenske duoen over amerikanerne Max Homa og Brian Harman. Kampen var avgjort med tre hull igjen å spille. Da ledet Hovland og Åberg med fire hull.

Også de tre andre kampene gikk i europeisk favør. Dermed leder Hovland 4-0 etter fredagens innledende spill. Amerikanerne er i kjempetrøbbel. Det er første gang i historien at Europa leder 4-0 etter den 1.-runden.

– Se på det slaget! Han er jo egentlig helt i fengsel! Man on a mission, ropte Viaplays kommentatorduo etter drømmetreffet fra langt hold.

Hovland var ikke ferdig med å skape drama. Oslo-gutten fulgte opp på det andre hullet, men ikke uten dramatikk. Nordmannens innspill endte med at ballen landet i en plastpose tilhørende en tilskuer. Det er sjelden vare.

På hull nummer tre var Åberg og Hovland igjen i trøbbel, men på ny hentet Hovland fram et praktfullt slag inn på greenen. Ballen traff flaggstolpen ved hullet og la seg til ro rett ved hullet. Det forhindret uansett ikke at amerikanerne tok ett hull tilbake.

I en kamp som svingte voldsomt hadde Hovland og Åberg til slutt full kontroll på seieren og ett Europa-poeng.

Seieren til Hovland var hans første i Ryder Cup. For to år siden var han med i fem kamper, og da ble det to uavgjort og tre tap.

4-0-ledelse til Europa betyr ikke at det er avgjort. I Solheim Cup som ble avsluttet sist helg, vant Europa selv om ledet USA 4-0.

Ryder Cup arrangeres vekselvis i Europa og USA. USA har ikke vunnet i Europa siden 1993.

Hovland slo ut på det første hullet. Deretter ga makker Åberg ham et vanskelig utgangspunkt på kanten av greenen før det tredje slaget. Det taklet nordmannen på aller beste vis. Han valgte å chippe på den ujevne greenen og lyktes perfekt. Ballen gikk rett i hullet.

Makker Åberg fikk droppe og slo ballen inn på greenen. Deretter var det duket for Hovland-show igjen. Nordmannen senket den påfølgende lange putten til ellevill jubel fra publikum.

(©NTB)