Viktor Hovland fikk det ikke helt til å svinge på den siste runden av Scottish Open. Foto: Frank Franklin II / AP Photo / NTB.

Hovland avsluttet svakt i Scottish Open

Viktor Hovland spilte den siste runden av Scottish Open på to slag over par og slo seg dermed ut av kampen om topplasseringene.

Av NTB | 16.07.2023 14:13:02

Sport: Etter å ha spilt ferdig sin siste runde endte Ekeberg-gutten på en delt 25.-plass, fem slag under par. Rory McIlroy vant turneringen med ett slag foran hjemmehåpet Robert MacIntyre.

Hovland åpnet den siste runden med to hull på par, før han satte inn dagens første birdie på hull tre. Dessverre spilte han bogey på både hull seks og åtte, og han lå dermed på ett slag over par etter halvspilt runde.

Den andre halvdelen startet et lite hakk bedre med fire strake hull på par, før han satte inn dagens andre og siste birdie på hull 14. 25-åringens avslutning ble imidlertid katastrofal da han røk på bogey på både hull 17 og 18.

Hovland fikk en elendig start på årets Scottish Open. Kun åtte spillere var dårligere enn ham etter første runde, men fredag knallet han til med åtte birdier og klatret over 100 plasser. Superspillet gjorde at han unngikk å misse cuten.

Lørdag spilte han seg til seks birdier og endte til slutt på delt 18.-plass, sju slag under par før søndagens sisterunde.