Menu
Haitisk politi har pågrepet den hovedmistenkte etter drapet på president Jovenel Moïse (bildet) i juli 2021. Foto: Dieu Nalio Chery / AP / NTB

Hovedmistenkt etter presidentdrap pågrepet i Haiti

Politiet i Haiti har pågrepet en tidligere embetsmann som er mistenkt for å ha bestilt drapet på landets president Jovenel Moïse i 2021, sier en polititalsmann.

Av NTB | 20.10.2023 09:52:23

Politikk: Joseph Felix Badio ble pågrepet torsdag ettermiddag idet han skulle kjøre ut fra et supermarked i en forstad til hovedstaden Port-au-Prince, sier et vitne. Både offisielle representanter og rettighetsgrupper regner ham som den hovedmistenkte, og han anklages for å ha beordret drapet på president Moïse. Siktelsen lyder på drap, drapsforsøk og væpnet ran.

Moïse ble drept av leiemordere i presidentboligen i for to år siden. Drapet utløste et politisk kaos og økende lovløshet der væpnede gjenger har styrket sin makt og innflytelse.

De væpnede mennene som angrep presidenten, var i hovedsak fra Colombia, men også flere haitiere og amerikansk-haitiere er blitt anklaget for å ha vært involvert. Flere personer, blant dem en forretningsmann og en tidligere senator i Haiti, er dømt i USA for sin rolle i drapet.

(©NTB)

Flere nyheter: