Klaksviks trener Magne Hoseth på sidelinjen under onsdagens kamp mot Häcken. Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Hoseths Kí Klaksvik sjokkerte Häcken – klar for Europa-spill og møter Molde i neste hinder

Kí Klaksvik med de tidligere MFK-heltene Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad ved roret møter Molde i 3. runde av CL-kvalifiseringen etter utrolig straffedrama.

Av NTB | 02.08.2023 22:03:09

Sport: En heseblesende 3-3-kamp måtte avgjøres på straffer. Vegard Forren satte inn det avgjørende målet for det svenske laget som skal møte Molde i den 3. kvalifiseringsrunden.

Det endte 0-0 i det første oppgjøret på Færøyene. Foran et fullsatt hjemmestadion sjokkerte Klaksvik gang på gang.

Fjorårets Allsvenskan-mester Häcken med Per-Mathias Høgmo og Even Hovland måtte innse at Europa-spill utgår kommende sesong. Det gjør det derimot ikke for Hoseth og co., som er garantert spill i conferenceligaen. Molde slo HJK 2-1 sammenlagt og skal dermed møte Klaksvik i 3. runde av mesterligakvalifiseringen.

Totalt var det åtte nordmenn i oppgjøret i Göteborg onsdag kveld. Hoseth og Berg Hestad var på sidelinjen for det færøyske laget. Vegard Forren startet i midtforsvaret, mens Sivert Gussiås kom inn ved ordinær tid.

Hovland var eneste nordmann i spill for Høgmos mannskap. Tomas Totland og Ola Kamara så hele kampen fra benken.

Etter hvilen var det Häcken som tok føringen da Amor Layouni headet inn 2-1, men Frederiksberg var ikke ferdig og utlignet fem minutter senere. Han lurte ballen under muren og bort i det venstre hjørnet. Keeper Jonathan Peter Abrahamsson var for sent ute.

Etter 105 minutter vartet Johansson opp med en feberredning før det ble reddet på streken, men i neste bølge røk det for de slitne blåtrøyene, og Ibrahim Sadiq sørget for 3-2.

– Den kommer du til å tenke på i natt uansett hvordan dette går, sa VGs kommentator Helene Husvik.

Deretter ble det hele avgjort på straffespark.

Etter 16 minutter kom det første sjokket for Høgmo. Árni Frederiksberg satte inn 1-0 fra spiss vinkel og stilnet hjemmepublikummet. Sju minutter senere hamret Tobias Sana inn utligningen.

På en corner slo Klaksvik tilbake igjen – og med åtte minutter igjen kunne Sivert Gussiås sørget for det utrolige. Alene med Abrahamsson maktet han likevel ikke å få ballen i mål.