Menu
Red Bull-toppen Christian Horner har vært i hardt vær i lang tid. Onsdag ble han frikjent etter Red Bulls egen etterforskning. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Horner fortsetter som teamsjef i Red Bull – klagen mot ham avvist

Teamsjef Christian Horner går fri fra anklagene om upassende oppførsel mot en kvinnelig ansatt i Red Bull og fortsetter i jobben.

Av NTB | 28.02.2024 19:08:25

Kriminalitet og rettsvesen: Red Bull opplyste onsdag om utfallet av sin interne etterforskning.

– Den uavhengige granskingen av anklagene mot herr Horner er ferdig, og Red Bull kan bekrefte at klagen er avvist, står det.

– Red Bull føler seg trygg på at granskingen har vært rettferdig, streng og upartisk.

Videre opplyses det at kvinnen har rett til å klage på avgjørelsen. Formel 1-laget vil ikke gå ut med mer informasjon om etterforskningen eller kommentere saken ytterligere.

– Rapporten er konfidensiell og inneholder privat informasjon til partene og tredjeparter som har bistått i etterforskningen, opplyser Red Bull.

Det har stormet rundt Horner den siste tiden, og ryktene har vært mange inn mot sesongens første Formel 1-helg i Bahrain. Bakgrunnen for etterforskningen er påstander om upassende oppførsel mot en kvinnelig ansatt.

– Etter nylig å ha blitt gjort oppmerksom på visse anklager har selskapet startet en uavhengig etterforskning, opplyste Red Bull da Horner-saken i begynnelsen av februar ble kjent for offentligheten.

– Denne prosessen, som allerede er i gang, utføres av en ekstern advokat. Selskapet ser svært alvorlig på disse forholdene, og etterforskningen vil bli avsluttet så snart det er praktisk mulig, het det videre.

Horner har vært Red Bulls teamsjef siden laget i 2005 ble med i Formel 1. Under hans ledelse har laget vunnet sju VM-titler og seks lagmesterskap.

Privat er Horner gift med tidligere Spice Girls-medlem Geri Halliwell.

Anført av suverene Max Verstappen har Red Bull dominert Formel 1 de siste sesongene. I fjor vant lagets førere 21 av 22 Grand Prix-løp.

Tidligere denne måneden var Horner i en åtte timer lang høring på et hemmelig sted i London. Den 50-årige Red Bull-teamsjefen har hele tiden avvist at han har gjort noe galt, men gjort det klart at han ville samarbeide i etterforskningen.

Under Red Bulls offentliggjøring av årets bil for en tid tilbake var Horner klar på at han kom til å være ringside under sesongåpningen i Bahrain. Han ankom landet onsdag. Torsdag avvikles de første treningsrundene før lørdagens VM-premiere.

(©NTB)

Flere nyheter: