Menu
Eirin Maria Kvandal holder tredjeplassen i Rasnov. Foto: Geir Olsen / NTB

Hopp: Kvandal på tredjeplass i Romania da Althaus vant

Eirin Maria Kvandal er tilbake etter skadeproblemer og tok tredjeplassen i verdenscuprennet i rumenske Rasnov. Tyske Katharina Althaus vant suverent.

Av NTB | 17.02.2023 16:35:58

Sport: Katharina Althaus hadde 89,5 meter i 1. omgang og hadde 0,6 poeng opp til ledende Eva Pinkelnig. Hun slo derimot til med 98,5 meter i finalen og endte opp med 251,0 poeng og seier i suveren stil.

Den østerrikske verdenscuplederen Pinkelnig hadde 90 og 93 meter og endte 12,4 poeng bak Althaus.

Kvandal hadde 88 og 91,5 meter og fikk 233,3 poeng. Hun var også blant dem som hoppet lengst under trening og i kvalifiseringen.

– Det var sinnssykt artig. Jeg var veldig nervøs på toppen og det var godt å få til et godt hopp, sa Kvandal til NRK.

Kvandal fikk hele forrige sesong ødelagt på grunn av en kneskade. Nå er hun tilbake i VM-form.

Anna Odine Strøm har vunnet to verdenscuprenn denne sesongen. Hun landet på 89 og 88,5 meter i sine svev og med 228,0 poeng ble hun nummer fire.

Thea Minyan Bjørseth har slitt i bakken etter at hun snuste på pallen i rennene i Japan. Hun landet på 81 meter som holdt til 15.-plass etter 1. omgang. I finalen fikk hun 87,5 meter og totalt 210,0 poeng som holdt til 10.-plass.

Mens de tre norske hopperne finpusser VM-formen i Rasnov har de øvrige norske VM-klare hopperne, Silje Opseth og Maren Lundby, valgt å stå over rennene i Romania. Sistnevnte er tittelforsvarer i storbakken i VM.

– Det har vært en lang vei tilbake og dette er helt sinnssykt. Det har vært så mange trasige dager, men jeg hele tiden visst hvor jeg skulle, så det er godt, sa 21-åringen fra Mosjøen.

– Det var en gøy dag i bakken. Gøy at Eirin er tilbake, men også bra av hele laget. Vi får ta med oss laginnsatsen. Hun har hatt en litt tungt vinter og godt å se hva hun kan, sa Strøm.

(©NTB)

Flere nyheter: