Menu
Norges Skiskytterforbund søker sammen med Oslo kommune om å få tildelt VM i skiskyting i enten 2028 eller 2029. Foto: Javad Parsa / NTB

Holmenkollen vil ha skiskytter-VM igjen: – Ønskelig og forventet

Norges Skiskytterforbund søker sammen med Oslo kommune om å få tildelt VM i skiskyting i enten 2028 eller 2029.

Av NTB | 29.02.2024 14:38:22

Sport: – Vi er positive til å være vertskapsby for arrangementet, sier Anita Leirvik North, byråd for kultur og næring (H) i Oslo kommune.

Tildelingen av verdensmesterskapene i 2028 og 2029 skjer på kongressen til Det internasjonale skiskytterforbundet i september. Holmenkollen søker på begge årene.

– Byrådet vil at Oslo skal være et naturlig valg som vertskapsby for store internasjonale mesterskap og idrettsarrangement. Med skiskytter-VM i Holmenkollen vil vi sette Oslo på kartet som vinterhovedstad og idrettsby, sier Hallstein Bjercke, Oslos finansbyråd (V).

Skiskytterforbundet skriver at det ble solgt 125.000 billetter fordelt på halvannen uke med konkurranser for åtte år siden.

– Holmenkollen arrangerer verdenscup i skiskyting hvert år, og vi er en anerkjent arrangør i skiskyttersirkuset. At en stor medlemsnasjon som Norge også påtar seg større mesterskap med jevne mellomrom er både ønskelig og forventet, forteller generalsekretær Morten Djupvik i Norges Skiskytterforbund.

Torsdag startet med dårlig reklame for verdenscuphelgen i skiskyting i Holmenkollen. Det dårlige været gjorde at kvinnenes normaldistanse ble utsatt til fredag.

Norge arrangerte VM i skiskyting sist i 2016, og før det i 2000.

(©NTB)