Kyogo Furuhashi scoret et pent matchvinnermål for Celtic på Ibrox. Foto: Andrew Milligan / PA via AP / NTB

Holm og Celtic vant sesongens første Old Firm

Celtic var gode og litt heldige da de slo byrival Rangers 1-0 på bortebane i den skotske eliteserien søndag.

Av NTB | 03.09.2023 15:04:36

Sport: Japaneren Kyogo Furuhashi scoret kampens eneste mål på overtid i første omgang. Før det hadde Rangers fått to mål annullert for henholdsvis offside og en dytt i ryggen.

Som vanlig i hatkampen i Glasgow var det et intenst oppgjør med tøffe dueller. Rangers skapte de største mulighetene før pause, men Celtic tok vare på sjansen de fikk helt på tampen. Furuhashi kom brått alene med keeper og traff perfekt med et volleyskudd fra 16-meterstreken.

Odin Thiago Holm ble byttet inn halvveis i 2. omgang og hjalp Celtic til å forsvare sin ledelse. Rangers misbrukte et par store sjanser mot slutten, og gjestene var småheldige som fikk med seg alle tre poengene.

Holm har fått tre innhopp på fire seriekamper etter klubbskiftet fra Vålerenga.

Celtic topper tabellen med ti poeng så langt. Rangers har seks poeng og ligger på 4.-plass etter søndagens tap.