Menu
Mathias Holbæk tok gull i junior-VM mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Holbæk vant 20-kilometeren i junior-VM – Kollerud tok bronsen

Mathias Holbæk (19) leverte et kjemperykk på tampen og tok gull på fellesstarten over 20 kilometer klassisk i junior-VM langrenn i canadiske Whistler mandag.

Av NTB | 30.01.2023 22:55:00

Sport: Finske Niko Anttola sikret sølvmedaljen, mens Kristian Kollerud tok bronsemedaljen. Holbæk og Anttola kjempet om gullet mot slutten, men da rykket Holbæk hadde ikke finnen noe å stille opp med.

Holbæk endte på den sure fjerdeplassen på sprinten lørdag og fikk dermed virkelig revansje mandag.

Holbæk vant med sju sekunder på Anttola. Kollerud var også sterk i avslutningen og tok bronsen tre sekunder foran tyske Elias Keck.

Lars Michael Bjertnæs ble nummer åtte, mens Lars Heggen endte på 10.-plass.

Til slutt var det bare Holbæk og Anttola i tet, der nordmannen var sterkest og vant.

De norske kom svært godt i gang i konkurransen. Etter sju kilometer lå de som de fire fremste, men flere løpere jaktet rett bak.

Heggen ledet feltet, men det var ingen store avstander halvveis i løpet. De norske hadde besøk av finske Anttola, men etter det skilte det litt over ti sekunder ned til den andre gruppen.

Dermed var det opp til Holbæk i kampen om gullmedaljen. Der leverte nordmannen og sikret gullet.

Dermed ble det en kjempedag for de norske i Whistler. Tidligere mandag sikret Milla Grosberghaugen Andreassen gullet i kvinnenes konkurranse.

Etter at det norske laget hadde levert en kjempestart, ble det etter hvert for tungt for flere av dem i kampen om seiere og medaljene.

Etter at løperne hadde passert halvveis satte Anttola umiddelbart opp farten. Det gjorde at Kollerud og Bjertnæs måtte slippe litt. Også Heggen så ut til å slite litt etter elleve kilometer.

(©NTB)

Flere nyheter: