Sunniva Hofstad er klar for kvartfinale i OL-kvalifiseringen i boksing. Vinner hun den, er hun kvalifisert for Paris-OL. Foto: Annika Byrde / NTB

Hofstad og Shiha til «finaler» om OL-billett i boksing

Sunniva Hofstad og Omar Shiha vant sine åttedelsfinaler i OL-kvalifiseringen i boksing lørdag kveld og er dermed klare for «finaler» om OL-billett.

Av NTB | 09.03.2024 22:07:31

Sport: Hofstad var først ute. Hun møtte Gabriele Stonkute i 75-kilosklassen og dominerte kampen på vei mot enstemmig poengseier 5-0.

Hofstad har tidligere slått Kimerly Gittens fra Barbados. Vinner hun sin kvartfinale, er hun OL-klar. Det er nemlig fire OL-plasser til utdeling i hver vektklasse i Busto Arzisio rett ved Milano.

Omar Shiha møtte Thomas Mboua fra Kamerun i sin åttedelsfinale i +92-kilosklassen og dominerte kampen. Motstanderen gikk lavt med hodet og ble diskvalifisert i 3. runde.

Dermed er også Shiha klar for kvartfinale og kamp om OL-billett.

Shiha har tidligere slått Mohamed Firisse fra Marokko og Muhammad Abroridinov fra Aserbajdsjan.

Mindaugas Gedminas henger også med i OL-kvalifiseringen. Han møter søndag Pylyp Akilov fra Ungarn i åttedelsfinale.