Roy Hodgson var tilbake som manager for Crystal Palace mot Leicester lørdag. Foto: Steven Paston / AP / NTB

Hodgson-effekten slo til: Overtidsscoring ga sjelden Palace-seier

Roy Hodgson (75) ble en umiddelbar hit i comebacket som Crystal Palace-manager. Lørdag ledet han laget til 2-1 over Leicester og første seier i 2023.

Av NTB | 01.04.2023 18:14:02

Sport: Patrick Vieira fikk nylig sparken etter en langvarig Palace-periode med svake resultater. Erstatteren ble 75-åringen Roy Hodgson, som også ledet klubben fra 2017 til 2021.

I Hodgsons comeback mot Leicester startet Crystal Palace godt og hadde flere skuddmuligheter før pause. Det var imidlertid gjestene som scoret først etter 56 minutter da Ricardo Pereira banket ballen i mål.

Palace svarte med en rask utligning. Eberechi Eze skjøt et frispark i undersiden av tverrliggeren og ballen spratt i bakken og i nettet via ryggen til keeper Daniel Iversen.

Kampen så lenge ut til å ebbe ut i 1-1, men Jean-Philippe Matetas overtidsscoring sørget for at Crystal Palace tok alle tre poengene. London-klubben hadde ikke vunnet på de foregående 13 kampene i ulike turneringer.

Crystal Palace står med 30 poeng og besitter 12.-plass på tabellen. Bak følger Wolverhampton og Nottingham Forest med to og tre poeng mindre. De to sistnevnte lagene møttes lørdag i en kamp som endte 1-1.

Brennan Johnson og Daniel Podence ble målscorerne.

Bournemouth står også på 27 poeng etter å ha snudd oppgjøret mot Fulham til 2-1. Marcus Tavernier og Dominic Solanke scoret målene for vertene, mens Andreas Pereira noterte seg for Fulhams scoring.

Så var det Ivan Toneys tur til å sende Brentford tilbake i ledelsen. Og igjen svarte hjemmelaget kjapt ved Danny Welbeck, som gjorde 2-2 etter 28 minutters spill.

Tidlig i andre omgang la Ethan Pinnock på til 3-2 for Brentford, og det så lenge ut til å bli sluttresultatet. Men helt på tampen satte Alexis Mac Allister inn 3-3 på et straffespark.

Begge klubbene står med 43 poeng, men Brighton er foran som tabellsekser på bedre målforskjell.

Leicester er i skikkelig trøbbel, og presset på manager Brendan Rodgers bare øker. Sensasjonsmesterne fra 2016 havnet lørdag under nedrykksstreken etter å ha gått på sesongens 17 ligatap.

Brighton og Brentford bød på en seksmålsthriller. Svenske Pontus Jansson stanget gjestene i føringen etter ti minutter, men det tok ikke lang tid før Kaoru Mitoma fikset Brightons utligning.