Menu
Adolis Garcia slår en grand slam (fire poengs homerun) for Texas Rangers i MLB-semifinalen mot tittelforsvarer Houston Astros. Alle seks kamper til nå har endt med borteseier, og avgjørende kamp spilles i Houston. Foto: Tony Gutierrez, AP / NTB

Hjemmebanetrøbbel i Texas-derbyet – MLB-tittelforsvareren i fare

Texas Rangers knuste tittelforsvarer Houston Astros 9-2 på bortebane og tvang fram en sjuende og avgjørende kamp i MLB-semifinalen i baseball.

Av NTB | 23.10.2023 10:32:48

Sport: Alle de seks første kampene i semifinaleserien har endt med borteseier, og Astros må bryte den trenden om laget skal komme til finale igjen.

Delstatsrivalen fra Dallas-forstaden Arlington har aldri vunnet World Series, men øyner sjansen i år. Strålende spill av kaster Nathan Eovaldi løftet laget til søndagens borteseier.

Eovaldi har vunnet alle fire kamper han har startet i sluttspillet. Adolis Garcia kronet verket med en fire poengs homerun i siste omgang. Han har slått inn 15 poeng i sluttspillet.

Astros har slitt hjemme hele sesongen og prøver å bli første lag i baseballhistorien som tar seg til World Series i en sesong med flere tap enn seirer på hjemmebane. Laget hadde 39-42 hjemme i grunnserien og 1-4 så langt i sluttspillet.

Avgjørende kamp spilles natt til tirsdag norsk tid. I finalen venter enten Philadelphia Phillies eller Arizona Diamondbacks. Phillies, som ikke lider av hjemmebaneskrekk, leder 3-2 og har hjemmefordel i 6. og eventuelt 7. kamp.

(©NTB)