Menu
Vegvesenet oppfordrer bilister som skal hjem etter langhelg om å kjøre forsiktig. Det er ventet kø og forsinkelser. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Hjemfart fra langhelg ventet å skape kø flere steder

Vegvesenet venter kø på veiene flere steder i landet mandag som følge av folk som skal reise hjem etter langhelg med 17. mai og pinse.

Av NTB | 20.05.2024 14:21:01

Kriminalitet og rettsvesen: Mest kø og forsinkelser er ventet på E6 mellom Svinesund og Oslo og E18 mellom Kragerø og Oslo.

– Regn med mer kø enn normalt inn mot Oslo på grunn av nylig innført elbilforbud i kollektivfelt. Kjør forsiktig og vis hensyn, skriver Vegvesenet i en melding på X.

Også på Vestlandet er det ventet mye kø, og i nord er det i tillegg meldt om glatte, snødekte veier.

Det pleier blant annet å dannse seg kø på E16 ved Trengereidkrysset der bilene som kommer fra Voss og Kvamskogen, møtes. Ledebilkjøring gjennom Jamnatunnelen i Vaksdal kan skape ekstra kluss på E16.

– De som jobber der har forberedt seg, men ledebilkjøringen kan føre til en del kø, sier Blom.

På fergesambandet Lavik–Oppedal fra retning Sogn mot Bergen på E39 er det satt inn ekstra ferge, og det er det også på sambandet Mortavika–Arsvågen fra Stavanger.

– Våren er satt på pause, og vi kan igjen melde om svært glatte veier i Nordland, Troms og Finnmark, skriver Vegtrafikksentralen nord på X.

– Det blir lengre køer enn vanlig, men det er vanskelig å si når det blir verst, sier trafikkoperatør Malin Blom på Vegtrafikksentralen til Bergens Tidende.

For dem som kommer fra Sogn mot Bergen på E39, er det en god nyhet at det er satt inn ekstra avganger på fergesambandet Lavik–Oppedal.

Vinteren er tilbake i nord og i blant annet Tromsø våknet folk til snø mandag morgen. Vegtrafikksentralen advarer om glatte veier i Nord-Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: