Menu
Innbyggere i Port-au-Prince i Haiti flykter fra hjemmene sine for å komme seg unna voldelige gjenger. Foto: Odelyn Joseph / AP / NTB

Hjelpeorganisasjoner i Haiti setter driften på pause

Haitiske hjelpeorganisasjoner har på grunn av økende vold blitt tvunget til å stenge ned driften midlertidig. Flere tusen meldes å ha flyktet på kort tid.

Av NTB | 18.08.2023 06:24:31

Kriminalitet og rettsvesen: – I løpet av få dager har volden økt dramatisk i Port-au-Prince, og rammer spesielt nabolag der IRC samarbeider med lokale organisasjoner for å tilby viktige tjenester, sier International Rescue Committee (IRC) i en uttalelse.

IRC støtter flere organisasjoner som driver i Haiti, særlig i hovedstaden Port-au-Prince. Mobile helseklinikker er blant tjenestene som nå stenges ned, melder IRC. Selv der samarbeidsorganisasjonene deres forsøker å opprettholde normal drift, hindres lokalbefolkningen tilgang på grunn av veisperringer satt opp av rivaliserende gjenger.

Siden lørdag anslår FN at nesten 5000 personer har flyktet fra hjemmene sine fra områdene rundt en bydel som blir beleiret av en kriminell gjeng.

Eksperter anslår at voldelige gjenger nå kontrollerer rundt 80 prosent av hovedstaden. Haitis statsminister Ariel Henry har i lang tid bedt om utenlandsk støtte for å slå ned på gjengene.

(©NTB)

Flere nyheter: