Menu
Ayesha og tolv familiemedlemmer mistet hjemmet sitt i Arareb nordvest i Syria under jordskjelvene. Behovene for nødhjelp er store i området. Foto: AP / NTB

Hjelpearbeidere fra FN på plass nordvest i Syria

De første hjelpearbeiderne fra FN er nå på plass i de opprørskontrollerte områdene nordvest i Syria, åtte dager etter jordskjelvene.

Av NTB | 14.02.2023 13:25:38

Ulykker og naturkatastrofer: Hjelpearbeiderne krysset tirsdag grensa fra Tyrkia, og en talsmann for Verdens matvareprogram bekrefter at de nå er framme i den opprørskontrollerte delen av Syria.

– En delegasjon fra flere organisasjoner tok seg i dag morges over fra tyrkisk side. Dette er i stor grad for å vurdere situasjonen der, sier WFPs talsmann Kenn Crossley.

FN har hatt problemer med å frakte nødhjelp inn i de opprørskontrollerte områdene siden jordskjelvene for åtte dager siden. Veier og annen infrastruktur ble ødelagt og det tok derfor dager før de første lastebilene kunne kjøre inn fra Tyrkia.

Tirsdag opplyste sivilforsvarsgruppen De hvite hjelmene, som opererer i områdene der Hayat Tahrir al-Sham regjerer, at de er i ferd med å innstille letingen etter mulige overlevende i ruinene av sammenraste hus.

Ifølge De hvite hjelmene er det funnet 2.274 omkomne i deres områder.

FNs nødhjelpskontor melder om over 4.400 døde og 7.600 skadde nordvest i Syria, men dette inkluderer trolig også områder der andre opprørsgrupper har kontroll og der De hvite hjelmene ikke opererer.

President Bashar al-Assad har også åpnet for å bringe nødhjelp inn fra regjeringskontrollerte områder, men dette har opprørerne i den al-Qaida-tilknyttede gruppen Hayat Tahrir al-Sham nektet.

– Det blir snart avsluttet. Lite tyder på at det er flere overlevende, men vi foretar nå de siste undersøkelsene, sier gruppens leder Raed al-Saleh.

(©NTB)

Flere nyheter: