Erling Braut Haaland jublet for sitt 35. Premier League-mål. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Historiske Haaland alene på scoringstoppen – skjøt City nærmere seriegull

Erling Braut Haalands er tidenes mestscorende i Premier League i én sesong. City styrer mot seriegull etter 3-0 over West Ham.

Av NTB | 03.05.2023 22:54:22

Sport: Kampen var 70 minutter gammel da Haaland ble spilt gjennom av Jack Grealish. Lukasz Fabianski kom ut, og nordmannen chippet ballen over sisteskansen til 2-0.

Jærbuen debuterte i Premier League med to scoringer i den første serierunden mot West Ham i august. 33 mål senere står han mutters alene på toppen med flest Premier League-mål på én sesong.

Målet var hans 51. mål på 45 kamper for Manchester City i ulike turneringer. Kun Dixie Dean (63) har scoret flere på én sesong i Englands fotballhistorie.

Andy Cole (Newcastle, 1993-94) og Alan Shearer (Blackburn, 1994-95) hadde rekorden med 34 mål i Premier League. De to gamle heltene gjorde det i løpet av en sesong med 42 kamper, ikke 38.

Rekorden på 38 kamper er det Liverpools Mohamed Salah som hadde før denne sesongen med 32 nettkjenninger (2017-18).

Og Haaland har fem kamper på å pynte på rekorden sin.

Trippelen er også innenfor rekkevidde med FA-cupfinale og semifinale i Champions League på trappene.

Midtstopper Nathan Aké fikk sitt første Premier League-mål for sesongen da han headet inn 1-0 etter 50 minutter.

Fem minutter før slutt fikk Phil Foden et godt treff på volley og banket inn 3-0 fra utenfor 16-meteren.

Det var Manchester Citys 1000. mål i ulike turneringer under ledelse av Pep Guardiola. Det er flest mål i de fem største ligaene i Europa siden Guardiola tok over i 2016, opplyser statistikktjenesten Opta.

Bortelaget fikk kun låne ballen i korte perioder og klarte ikke å skape store trusler mot målvakt Stefan Ortega, som fikk sin første Premier League-kamp da den faste keeperen Ederson fikk en etterlengtet hvil.

Nærmest var Rodri, som fikk ballen av Haaland før han kom til en avslutning i feltet. Ballen gikk på innsiden av høyre stolpe før den trillet over dødlinjen på den andre siden.

Til slutt fikk City hull på byllen, og Haaland kronet det hele med nok en gang å bli den spilleren alle snakket om etter kampen.

De lyseblå topper tabellen med ett poeng mer enn Arsenal. City har også en kamp til gode.

Det var stort sett City det dreide seg om i den første omgangen. Riyad Mahrez, Jack Grealish og Haaland forsøkte seg, men det var ikke nok til å overliste Fabianski.