Menu
Gullvinnerne Jarl Magnus Riiber (fra h.), Gyda Westvold Hansen, Ida Marie Hagen og Jens Lurås Oftebro etter blandet lagkonkurranse i kombinert. Foto: Terje Pedersen / NTB

Historisk norsk kombinertgull i VM: – Uslåelige

Det norske kombinertlaget lot seg ikke stoppe av utsettelser og sikret et nytt VM-gull i Planica. Seieren ble helt overlegen for de norske kvinnene og mennene.

Av NTB | 26.02.2023 16:05:34

Sport: Jens Lurås Oftebro, Ida Marie Hagen og Gyda Westvold Hansen var med på det norske laget sammen med ankermann Jarl Magnus Riiber.

– Det er digg. Vi gjorde jobben i bakken i dag, alle sammen, og gikk fire gode langrenn. Da var vi uslåelige, sa Riiber til NRK.

Tyskland tok sølvet foran Østerrike på bronseplass.

For første gang ble det kjørt en blandet lagkonkurranse i kombinert i VM.

– Det er veldig gøy at vi som norsk lag kan vinne første øvelse, og så håper jeg vi kan få dette inn på OL-programmet, sa Oftebro.

Riiber sa seg enig med Oftebro og tok seg tid til å skryte av lagvenninnene:

– Vi blir enda tryggere med dem. Det er to kjempesterke jenter både i bakken og i løypa, så vi krysser fingrene for å få dette formatet inn oftere.

– Det gikk ganske bra. Jeg prøvde å gå fra en del, men det er ikke så lett å gå fra så mye på 2,5 kilometer. Men jeg er ganske fornøyd, sa Hagen til NRK.

Hansen fortsatte trenden og sendte Riiber ut med en ledelse på 43,2 sekunder. Det holdt i bøtter og spann for Oslo-gutten, som fikk en parademarsj inn til mål.

Norge har vunnet alle de tre kombinertkonkurransene hittil i VM. Riiber og Westvold Hansen sikret seg individuelt gull for noen dager siden.

Onsdag går den kombinerte lagkonkurransen for menn med hopp i stor bakke.

Norge vant hopprennet og startet langrennet fem sekunder før Japan og 25 sekunder før Tyskland. Den norske seieren var aldri i fare. Oftebro gikk kontrollert på sin langrennsetappe over fem kilometer og la grunnlaget for suksessen. Så dro Hagen til for fullt og økte forspranget radikalt til Tyskland i løpet sine 2500 meter.

Hoppingen ble utsatt i to timer etter at flere utøvere falt i prøveomgangen og starten av rennet. Et snøfall natt til søndag gjorde det vanskelig å holde balansen kort etter nedslag. Arrangøren pakket snøen slik at hoppingen gikk bra etter utsettelsen.

(©NTB)