Menu
Vinicius Junior scoret da Real Madrid vant Champions League for halvannen uke siden. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Historisk dom: Tre Valencia-fans fengsles for rasisme mot Vinícius Júnior

Tre Valencia-supportere er hver dømt til åtte måneders fengsel for rasistiske rop mot Real Madrid-spiller Vinícius Júnior i fjor.

Av NTB | 10.06.2024 14:33:06

Sosiale forhold: I tillegg til dommen vil de tre supporterne i to år være utestengt fra alle fotballarenaer der La Liga eller Spanias fotballforbund (RFEF) er arrangør.

Det opplyser La Liga i en pressemelding. Hendelsen fant sted på Valencias arena Mestalla 21. mai i fjor.

Det er første gang en slik dom er avgitt i Spania etter at La Liga gikk til sak med Real Madrid, Vinicius og RFEF i ryggen.

De dømte supporterne beklaget seg i retten. La Liga opplyser i pressemeldingen at Valencia samarbeidet i arbeidet med å identifisere de tiltalte og utviste dem fra klubben umiddelbart.

– Denne dommen er gode nyheter når det kommer til kampen mot rasisme i Spania. Den retter opp uretten som Vinícius Júnior har opplevd og sender et klart budskap til de som går på en fotballstadion for å kaste ut fornærmelser, sier La Liga-president Javier Tebas i pressemeldingen.

Også Fifa-president Gianni Infantino er fornøyd med dommen. Det internasjonale fotballforbundet har trappet opp innsatsen mot rasisme det siste året.

– Jeg er glad for å se de strenge grepene spanske myndigheter har tatt i forbindelse med rasismen mot Vinicius Junior. Dette er et positivt steg, uttaler Infantino og legger til:

– Vår beskjed til de som fortsatt oppfører seg på en rasistisk måte i forbindelse med fotball, er klar: Dere er uønsket. Disse menneskene må ekskluderes, for de er ikke en del av samfunnet vårt eller av fotballen.

(©NTB)