Menu
Thor Hushovd under presentasjonen av årets Uno-X lag som skal sykle Tour de France. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Her er Tour de France-troppen til Uno-X – storsigneringen Leknessund vraket

Alexander Kristoff og danske Magnus Cort står i spissen for et sterkt Uno-X-mannskap til sommerens Tour de France. Andreas Leknessund fikk ikke plass.

Av NTB | 17.06.2024 10:23:34

Sport: Det var knyttet spenning til flere plasser før teamsjef Thor Hushovd presentert sine utvalgte på Ensjø i Oslo.

Ved siden av Kristoff og Cort falt valget på Søren Wærenskjold, Jonas Abrahamsen, Rasmus Fossum Tiller, Johannes Kulset, Odd Christian Eiking og Tobias Halland Johannessen.

Halland Johannessen og Kulset er Uno-X-lagets fremste klatrere og skal jakte seiersmuligheter i fjellene i Touren. Duoen har samtidig slitt med skader og gjorde sist uke konkurransecomeback i Slovenia rundt for å dokumentere form.

Det gjorde de åpenbart i tilstrekkelig grad.

Kulset ble riktignok på omstridt vis diskvalifisert i Slovenia og måtte ufrivillig bryte rittet. Likevel er altså 20-åringen klar for karrierens så langt største oppgave.

– Det har vært en vanskelig prosess å ta ut dette laget, for vi gjør det så vanvittig bra om dagen. Det er helt fantastisk, men det betyr samtidig at noen må bli hjemme, sa teamsjef Hushovd mandag.

Kristoff er klar for sitt 11. Tour de France.

Noe mer usikkerhet var det altså knyttet til de øvrige fire plassene.

Andreas Leknessund, som sammen med Cort var Uno-X-lagets storsignering foran inneværende sesong, leverte ingen optimal Tour de France-søknad under oppkjøringsrittet Citerium de Dauphine i Frankrike nylig. Det skapte en viss usikkerhet rundt tromsøværingens form. Mandag ble han vraket.

Inn kom Odd Christian Eiking fra Askøy.

Leknessund har samtidig tidligere vist skyhøyt nivå, også på Grand Tour-nivå i sykkelsporten. I fjor ble han nummer åtte sammenlagt i Giro d’Italia og plasserte seg for alvor på det internasjonale kartet.

– Målet er å vinne en etappe, og det er jeg sikker på at er mulig, sa Hushovd.

Det er andre året på rad at det norske laget deltar i verdens største sykkelritt. Debuten for ett år siden var mer enn positiv. Anført av Tobias blant andre Halland Johannessen og Abrahamsen ble fasiten en rekke sterke etapperesultater.

Den ønskede seieren venter man imidlertid fortsatt på.

Tour de France-starten i Firenze går lørdag 29. juni. Rittet avsluttes søndag 21. juli i Nice.

Den tradisjonelle avslutningen på Champs-Élysées i Paris er denne gangen ikke del av rittet. Årsaken er det skal arrangeres sommer-OL i den franske hovedstaden kun få dager etter at Touren er over.

Cort, Kristoff, Wærenskjold og Abrahamsen har alle vunnet ritt denne sesongen, sistnevnte for første gang i karrieren på proffnivå. Kvartetten var således selvskrevne i mandagens uttak.

Uno-X kommer til Tour de France-starten i Firenze med et mannskap som kan jakte etappeseirer både på flate og kuperte etapper. Sammenlagtambisjoner vil man neppe ha.

Flere nyheter: