Menu
Norges landslagssjef Ståle Solbakken er klar for EM-kvalifiseringen som venter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Her er Solbakkans utvalgte til EM-kvalåpningen – King ikke med

Landslagssjef Ståle Solbakken fant ikke plass til Joshua King i den norske troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Georgia.

Av NTB | 14.03.2023 12:24:09

Sport: Det ble klart da årets første landslagstropp ble tatt ut tirsdag.

Norge innleder EM-kvalifiseringen i slutten av denne måneden. Spania er motstander 25. mars, mens Georgia står på motsatt banehalvdel tre dager seinere.

Alexander Sørloth, Jørgen Strand Larsen og Erling Braut Haaland er Norges spisstrio i troppen. Tyrkia-proff Joshua King fikk ikke plass.

– Jeg snakket med Josh på lørdag. Han er ikke der vi vil at han skal være. Han har slitt litt med noen skadeproblemer også, sier Solbakken.

– Han er i en limbo og føler seg ikke i hundre. Han trenger nok landslagspausen for å komme seg dit. Da velger jeg å ta med en annen type spiller, fortsatte han.

– Du må huske på at vi åpner med de kanskje to tøffeste kampene i turneringen. Georgia er et veldig bra hjemmelag. Etter de to kampene, er fire av de fem neste hjemme. Alt vi kan få med oss nå er bra, sa landslagssjefen.

Han varslet at den formsterke Benfica-proffen Fredrik Aursnes kommer til å bli en viktig brikke.

– Han er en av dem vi kan slappe av rundt med hensyn til spilletid og form. Han har vært stabil over lang, lang tid. Han er en av dem som garantert vil få mye spilletid i disse kampene, sa Solbakken.

Solbakken føler seg trygg på at han leder Norge til EM.

– Jeg har en god følelse. Selvsagt blir det tøft, og jeg tror ingenting er avgjort før i den siste kampen, sa han.

Skottland og Kypros utgjør resten av Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

Landslagssjef Solbakken skal forsøke å lede Norge til et fotballsluttspill for første på flere tiår. Ørkenvandringen har vart siden EM-sluttspillet i 2000.

Solbakken håper å få med seg tre poeng fra de to bortekampene som nå venter.

På spørsmål fra NTB om landslagssjefen åpner for å bytte formasjon til de kommende kampene, understreker han at 4-5-1 eller 4-3-3 fortsatt er grunnformasjonen til det norske laget.

Målvakter: Ørjan Håskjold Nyland (RB Leipzig), Jacob Karlstrøm (Molde), Egil Selvik (Haugesund).

Fredrik André Bjørkan (Bodø/Glimt), Stian Gregersen (Bordeaux), Andreas Hanche-Olsen (Mainz), Birger Meling (Rennes), Marcus Holmgren Pedersen (Feyenoord), Julian Ryerson (Borussia Dortmund), Stefan Strandberg (Vålerenga), Leo Skiri Østigård (Napoli), Kristoffer Ajer (Brentford).

Patrick Berg (Bodø/Glimt), Ola Brynhildsen (Molde), Mats Møller Dæhli (Nürnberg), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Ola Solbakken (Roma), Morten Thorsby (Union Berlin), Kristian Thorstvedt (Sassuolo), Hugo Vetlesen (Bodø/Glimt), Martin Ødegaard (Arsenal), Fredrik Aursnes (Benfica), Sander Berge (Sheffield United).

Alexander Sørloth (Real Sociedad), Erling Braut Haaland (Manchester C.), Jørgen Strand Larsen (Celta).

(©NTB)

Flere nyheter: