Menu
Fotballekspert Solveig Gulbrandsen har Vålerenga som tittelkandidat også i årets sesong. Foto: Heiko Junge / NTB

Her er ekspertens Toppserien-tips – disse to klubbene kjemper om gullet

Lørdag går startskuddet for årets Toppserien-sesong. Fotballekspert Solveig Gulbrandsen trekker fram to klubber i gullkampen. RBK og LSK er ikke blant dem.

Av NTB | 15.03.2024 12:08:47

Sport: Gulbrandsen har analysert seg fram til at Vålerenga og Brann vil kjempe om gullet.

Brann skal ut i en tungvektsduell allerede i første runde når LSK Kvinner venter på bortebane. Bergenserne har fått verdifull oppvarming til årets sesong med storspill i Champions League.

Gulbrandsen tror det kan spille en rolle for sesongen, i hvert fall i starten. Brann skal nemlig ut i dobbeltkamp mot gigantklubben Barcelona i kvartfinalen senere i mars.

– Jeg tror det kan spille begge veier. Det er jo positivt å få internasjonal erfaring og få oppleve å vinne og gå videre. Det er store ting, men da er det også fort gjort at det blir fokuset, og at Barcelona-kampene da kan vippe litt andre veien. Det er selvfølgelig positivt å ha norske lag som gjør det godt, og det er viktig for Toppserien at vi får to lag med i Champions League, sier Gulbrandsen.

Elise Thorsnes, som i mange år har vært en viktig angrepsbrikke, er dessuten flyttet ned i forsvaret. Gulbrandsen tror det kan komme til å hemme Vålerenga noe, men hun peker samtidig på en signering fra erkerivalen LSK som svært god.

– Det er nok der de ikke har den samme bredden i og med at Elise Thorsnes nå spiller stopper. At de har fått inn Emma Godø er en kjempeforsterkning. Det er en spiller jeg mener er veldig dyktig. De har forsterket seg på flere områder også. Vålerenga ser veldig sterke ut, sier Gulbrandsen.

Det er en av grunnene til at Gulbrandsen ikke har de hvitkledde i tetsjiktet i sitt tabelltips.

– Litt for at Rosenborg ikke har hatt like mye tilsig av spillere etter å ha mistet en del spillere. Det har også litt å si at de ikke har trener, sier hun.

Gulbrandsen tror Rosenborg og LSK Kvinner i stor grad vil utgjøre sjiktet bak teten, men har også en bærumsklubb som en utfordrer.

– Kanskje Stabæk kan lukte litt på det, sier hun.

Røa beholdt plassen forrige sesong, og mye av det er takket være trener Geir Nordby, mener Gulbrandsen.

– Nordby tryller som regel fram noen poeng med det laget. Lyn klarer seg som regel ofte bra, men har også mistet mange spillere. Jeg synes ikke de ser noe sterke ut.

Deretter følger Åsane, som ble nummer åtte sist sesong, tror eksperten.

– Kolbotn har en veldig tynn stall, og det er unge spillere på benk. De har hatt ett år der de har dominert spillet, og nå blir det helt motsatt. Den erfaringen er det mange av spillerne som ikke har.

Gulbrandsen peker spesielt på Kolbotn-keeper Selma Panengstuen (21) som en viktig brikke i kampen for å beholde plassen. Gulbrandsen er spent på om klubben hun er oppvokst i klarer å beholde nøkkelspillerne gjennom året.

– Jeg er usikker på om Kolbotn klarer å holde stallen intakt, som for eksempel Panengstuen. Hun er veldig god og ettertraktet. Det er ikke flust av keepere å plukke, så jeg tror til og med toppklubbene ser på henne som et alternativ for å ta henne inn etter hvert, sier Gulbrandsen og legger til:

– Arna-Bjørnar har litt erfaring, så det tror jeg tipper det litt deres vei. Det har også mange av spillerne som var med i fjor.

Slik spilles 1. runde: Kolbotn – Røa, Rosenborg – Arna-Bjørnar, Vålerenga – Stabæk, Åsane – Lyn, LSK Kvinner – Brann, AaFK Fortuna – Avaldsnes 13.00, Bodø/Glimt – Øvrevoll Hosle.

Vålerenga er tittelforsvarer og tar imot Stabæk på hjemmebane i serieåpningen. Oslo-klubben må imidlertid trolig klare seg uten Mimmi Löfwenius hele sesongen. Landslagsangriperen pådro seg en stygg kneskade i cupfinalen i november.

Rosenborg, som vant cupen og ble nummer to i Toppserien sist år, har mistet flere spillere og står for tiden uten permanent hovedtrener. Robin Shroot, som i fjor var assistent under Steinar Lein, har fått det midlertidige treneransvaret.

Nederst på tabellen vil Kolbotn og Arna-Bjørnar slite, tipper Gulbrandsen. Hun har selv spilt for Kolbotn i en årrekke.

(©NTB)

Flere nyheter: