Menu
Robert MacIntyre (t.h.) sammen med pappa Dougie. Foto: Nathan Denette / The Canadian Press via AP / NTB

Hentet pappa inn som caddie på kort varsel – så tok MacIntyre sin første PGA-seier

Med sin far som caddie kunne skotske Robert MacIntyre (27) juble for sin aller første seier på PGA-touren i golf. Etterpå kom tårene.

Av NTB | 03.06.2024 07:03:02

Sport: Skotten tok seieren i Canada med ett slag foran amerikanske Ben Griffin. Sistnevnte satte inn en heftig sluttspurt, men tre birdier på de fire siste hullene holdt ikke å frata MacIntyre sin første PGA-triumf.

27-åringen har det siste året byttet flere caddier i jakten på den perfekte match. Foran turneringen sør for Toronto måtte han hente inn sin far Dougie på kort varsel. Det viste seg å være en genistrek.

– Jeg tror ikke jeg lenger ser etter en caddie, men vår lokale bane trenger nok en ny greenkeeper, lo MacIntyre i seiersintervjuet.

– Jeg kan ikke tro at jeg har gjort det med ham på bagen. Jeg gråter av glede, men ler fordi jeg ikke trodde det var mulig, erkjente han.

MacIntyre spilte sin 45. turnering på PGA-touren i helgen. Han står fra før med to seirer på europatouren, og han var en del av Europas Ryder Cup-lag i fjor.

– Jeg tenkte hele veien at jeg ville vinne for ham. Det er han som fikk meg inn i golfen, og jeg kan ikke tro det, sa MacIntyre.

Pappa Dougie greide selv ikke å holde tilbake tårene.

– Det er helt utrolig. Jeg klipper bare gress. Han ringte meg på lørdag og spurte om jeg kunne hjelpe ham, og klokken åtte morgenen etter satt jeg på flyet hit, sa han.

– Nå skal vi alle hjem og ha en kjempefest, avsluttet sønnen.

(©NTB)