Sigurd Henriksen ble beste norske på 10.000-meteren i Heerenveen. Foto: AP Photo / Peter Dejong / NTB

Henriksen nummer sju på 10.000-meteren i VM – Eitrem brøt

Sigurd Henriksen ble beste norske på en 7.-plass på 10.000-meteren i skøyte-VM enkeltdistanser i nederlandske Heerenveen. Sander Eitrem brøt løpet.

Av NTB | 05.03.2023 16:35:42

Sport: På VMs avsluttende distanse for herrene uteble den norske jubelen.

I tredje par leverte stortalentet Sigurd Henriksen en god tid og gikk raskere enn makkeren Andrea Giovannini, men til slutt holdt det ikke til medalje. Med tiden 13.14,77 endte han som nummer sju.

Landsmannen Eitrem har slitt med forkjølelse, og var enda ikke helt frisk da han gikk VMs siste distanse. 21-åringen fikk det tungt utover i løpet og ga seg da det gjensto 2000 meter.

Italienske Davide Ghiotto gikk i fjerde par inn til 12.41,35 og tok ledelsen i konkurransen. Patrick Roest truet tiden til italieneren, men fikk store problemer mot slutten av distansen og gikk i mål 20 sekunder bak ledertiden.

Dermed ble gullet italiensk. Nederlandske Jorrit Bergsma forsvarte sølvet fra forrige VM, mens canadiske Ted-Jan Bloemen tok bronsen.

Tidligere søndag ble Eitrem nummer fem på 1500-meteren.