Menu
FOTO: Eirik Dankel, Helse Fonna

Helse Fonna opprettholder gul beredskap

Høyt sykefravær og press på intensivkapasiteten fører til at Helse Fonna opprettholder gul beredskap.Det er fremdeles mange pasienter innlagt, men overbelegget er lavere en det har vært de siste ukene

Av tomas | 19.01.2023 12:06:20

Helse og beredskap: Høyt sykefravær og press på intensivkapasiteten fører til at Helse Fonna opprettholder gul beredskap.

-Presset på sengepostene er mindre, men det er framleis høgt sykefravær blant våre medarbeiderer, og det er press på intensivkapasiteten. Situasjonen er fremdeles utfordrende, og vi holder derfor fram med gul beredskap, skriver administrerende direktør i Helse Fonna, Olav Klausen i en pressemelding.

Det er fremdeles mange pasienter innlagt, men overbelegget er lavere en det har vært de siste ukene. Helseforetaket håper nå å komme i gang igjen med flere operasjoner og planlagt aktivitet

– God og tett dialog med kommunane har hjelpt, og de har tatt imot mange utskrivingsklare pasientar. Vi håper nå å komme i gang igjen med flere operasjoner og planlagt aktivitet, seier Klausen.

Han er også full av lovord om medarbeiderne, som har er fleksible for å hjelpe de avdelingene med størst trykk. Det er også mange som har stilt opp og jobba overtid og tatt ekstravakter.

Flere nyheter: