Menu
AVSLUTTAR BEREDSKAP: Administrerende direktør Olav Klausen i Helse Fonna kan nå avslutte beredskapen. Foto: Eirik Dankel

Helse Fonna går ut av beredskap

Administrerende direktør Olav Klausen roser alle medarbeiderne som har stått på ekstra den siste måneden.

Av Egil M Solberg | 31.01.2023 12:49:54

Helse: Helse Fonna går ut av beredskap, etter flere uker med svært høgt trykk. Det besluttet beredskapsledelsen tirsdag formiddag.

Stor tilstrømming i akuttmottaket, mye smitte og høyt sykefravær blant medarbeiderne, gjorde at helseforetaket først gikk i grønn, og senere til gul beredskap.

Den siste tiden har Helse Fonna vært eneste foretak på Vestlandet som fortsatt har hatt beredskap, men siste uke har driftssituasjonen normalisert seg.

– Det er fortsatt mange smittede pasienter, men på langt nær så mange som for noen uker siden. Det er også færre intensivpasienter, og sykefraværet har gått ned. Derfor går vi nå ut av beredskap, men vi følger fortsatt driften tett, opplyser administrerende direktør i Helse Fonna, Olav Klausen.

Han benytter anledningen til å rosa medarbeiderne som har stått ekstra på i denne krevende perioden.

– Jeg vil takke ledere og medarbeidere for innsatsen siste måned, og uten de hadde vi ikke kommet oss gjennom disse ukene så godt som vi gjorde, understreker Klausen.

Flere nyheter: